Creixell, municipi de protecció d'animals i en contra del maltractament

La declaració es va aprovar en el plenari d'aquest mes de març. És una moció de la primera tinent d'alcalde, Pilar Romero

| Actualizado a 07 junio 2021 12:39
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

El ple  de l’Ajuntament de Creixell va aprovar en el plenari del mes de març DECLARAR EL MUNICIPI DE CREIXELL COM A MUNICIPI DE PROTECCIÓ D'ANIMALS I EN CONTRA DEL MALTRACTAMENT. La moció la va presentar la primera tinent d'alcalde Pili Romero del grup FIC - UNITS PER CREIXELL i va ser aprovada per unanimitat dels 11 membres del Consistori en el Ple telemàtic.

Amb aquesta moció es declara el municipi de Creixell lliure de maltractament animal. Aquest acord plenari s'insta a la població en general a denunciar el maltractament als animals per part de terceres persones i a vetllar pel benestar animal.

També es promourà la formació del personal de l'administració pública, per tal que puguin tenir tots els recursos necessaris per aconseguir també una actuació més àgil davant de situacions que ho requereixin.

L'ajuntament de Creixell demanarà al Govern de l'Estat que es modifiquin les lleis necessàries per a prevenir els casos de crueltat contra els animals., fomentant l'educació en l'empatia i la cultura de la Pau. Es demanarà que s'aprovi una Llei marc de Protecció dels Animals així com a modificar el Codi Penal i les lleis necessàries per a endurir les pènes en casos d'especial crueltat.

També es va acordar el demanar al Govern de la Generalitat de Catalunya que augmenti els recursos que reben els ajuntaments per a desenvolupar les polítiques de benestar animal i protecció de la fauna.

Amb aquest acord, l'ajuntament de Creixell vol que tots els animals tinguin una vida digna, sense malotractament físic o psicològic. Sense passar gana, set, calor, fred i angoixa per viure tancat entre quatre parets o lligats amb cadenes tot el dia.

Segons destaca la tinent d'alcalde Pili Romero a la proposta d'acord de la moció presentada "un animal pateix igual que tot ser viu i té tot el dret a tindre una vida digna i a ser feliç. Els animals són éssers sensibles, que senten i per tant deixen de ser considerats objectes".

S'enduriran les mesures per evitar l'abandonament animal i des de l'ajuntament també es fomentarà l'adopció d'animals. Es demana també que el maltractament animal sigui sempre un delicte sota sanció.

L'ajuntament donarà trasllat a aquest acord a totes les associacions animalistes de Creixell així com també al Departament d'Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació de la Generalitat de Catalunya.

Comentarios
Multimedia Diari