Whatsapp Diari de Tarragona
Para seguir toda la actualidad desde Tarragona, únete al Diari
Secciones
Canales
Diari
Comercial
Nota Legal
  • Síguenos en:

El Baix Penedès inaugura una ruta per viure l’experiència dels pastors d’ovelles i descobrir la gastronomia i els paisatges

La Transhumant 2023 recorrerà, el 15 d’abril, antics camins ramaders la ruta entre La Bisbal del Penedès i El Montmell acompanyant un pastor i el seu ramat de 200 ovelles

15 marzo 2023 16:24 | Actualizado a 15 marzo 2023 16:35
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Neix la Transhumant 2023 una nova activitat cultural i enogastronòmica, que vol esdevenir anual per descobrir el Baix Penedès a través de les antigues carrerades ramaderes.

L’activitat, que es celebrarà el proper 15 d’abril amb inici a La Bisbal del Penedès, consisteix a recórrer un camí ramader de 16 quilòmetres endinsant-se per paisatges gairebé oblidats acompanyant un pastor i el seu ramat de més de 200 ovelles. Durant el recorregut el pastor anirà fent explicacions per posar en valor la memòria històrica del territori i viure l’experiència transhumant.

L’activitat es podrà fer en dues modalitats, una llarga de 16 quilòmetres i 600 metres de desnivell pels que tinguin ganes de viure una jornada intensa i una més curta, de 7 quilòmetres i 350 metres de desnivell.

La ruta llarga de la Bisbal del Penedès a Can Marlès tindrà sortida a les 8:00 hores, 16km de recorregut i 600m de desnivell. Està previst un esmorzar a la Joncosa i un dinar a Can Marlès. La tornada de Can Marlès a la Bisbal en realitzarà en autobús. Les inscripcións es poden fer aquí.

Pel que fa a la ruta curta, de la Joncosa a Can Marlès, sortirà a les 10:30 hores, 7km de recorregut i 350m de desnivell. El dinar es farà a Can Marlès. i la tornada a la Joncosa, en autobús. Inscripcions a la ruta curta.

Aquest esdeveniment turístic, organitzat per l’Àrea de Turisme del Consell Comarcal i l’Ajuntament de la Bisbal del Penedès, vol donar a conèixer tot el que envolta la cultura dels pastors del Penedès i, alhora, descobrir paisatges i gaudir amb propostes gastronòmiques de cuiners locals i vins del territori. El preu de la inscripció és de 45 euros la ruta llarga i inclou esmorzar, dinar, transport de tornada amb bus i samarreta commemorativa de regal. Les inscripcions son limitades a 150 participants.

Comentarios
Multimedia Diari