El Govern aprova la modificació dels estatuts del CRT de Vila-seca i Salou

La mesura té l'objectiu d'adaptar el text a la Llei de racionalització i sostenibilitat de l'Administració local

| Actualizado a 20 mayo 2017 21:40
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

¿Cree que se debe proteger el catalán en las escuelas?


No

El Consell Executiu ha aprovat la modificació dels estatuts que regulen el Consorci Recreatiu Turístic Vila-seca i Salou (CRT) per adaptar-los a la Llei de racionalització i sostenibilitat de l'Administració local. L'organisme, integrat pel Govern de la Generalitat i els ajuntaments de Vila-seca i Salou, es va crear l'any 1992, amb una vigència de 20 anys prorrogables, per gestionar els projectes i terrenys del parc temàtic Port Aventura. L'acord també introdueix millores administratives per actualitzar els estatuts vigents. A més, s'especifica que el president del Consorci serà el conseller d'Economia de la Generalitat.

 

La principal novetat és la modificació de l'article 2 dels Estatuts del Consorci, que preveu l'adscripció de l'organisme a l'Ajuntament de Salou. D'aquesta manera es dóna compliment a la Llei, que obliga els consorcis participats per diferents administracions a fixar la seva adscripció en una d'elles, en funció de criteris com ara la quantia de les aportacions del seu pressupost.

 

El 57% de les despeses de funcionament del CRT les assumeix l'Ajuntament de Salou i el 43% restant, el de Vila-Seca. És la mateixa proporció del repartiment dels ingressos de la recaptació dels tributs locals procedents de Port Aventura que, tal com es va aprovar el 18 de març, es fa d'acord amb la proporció territorial que cada municipi té al Consorci.

 

L'acord també introdueix algunes millores administratives per actualitzar els estatuts vigents. S'especifica que el president del Consorci serà el conseller d'Economia del Departament del Govern que exerceixi aquestes funcions i concreta la ubicació de la seu de l'organisme, a la plaça de Marià Manent, de Salou.

 

L'acord defineix la Junta de Direcció, que és l'òrgan de govern i administració superior del Consorci, que es compon dels membres següents: el conseller d'Economia com a president, que podrà delegar el càrrec en un membre del seu departament; els alcaldes dels consistoris de Salou i Vila-Seca, que tindran consideracions de membres nats, 6 regidors dels dos municipis membres del Consorci, 3 per cadascun dels ajuntaments.

Comentarios
Multimedia Diari