El govern espanyol destina més de 600.000 euros per millorar la costa tarragonina

La inversió servirà per pal·liar els efectes dels darrers temporals i lluitar contra l'erosió de les platges

| Actualizado a 20 mayo 2017 21:40
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

El Ministeri d'Agricultura, Alimentació i Medi Ambient, per mitjà de la Direcció General de Sostenibilitat de la Costa i el Mar, ha destinat més de 600 mil euros per portar a terme millores "immediates" a la costa tarragonina, segons ha indicat la Subdelegació del govern espanyol a Tarragona. D'una banda, s'inverteixen 380.000 euros per pal·liar els efectes dels temporals de finals de novembre i principis de desembre. D'altra banda, es destinen 234.288,49 euros en la lluita contra l'erosió de les platges així com la consolidació i creació de camins de ronda.

 

Pel que fa als danys ocasionats pels temporals, la demarcació de Tarragona és la que més ajudes rep de tot Catalunya. Els 380.000 euros s'empraran per arranjar camins, barreres naturals i camins del Delta de l'Ebre, així com per regenerar platges de Creixell, el Vendrell, Altafulla, Torredembarra, Tarragona, Cambrils, Mont-roig del Camp i l'Ampolla.

 

Aquestes obres, gestionades des del Servei de Costes que el Ministeri té a la demarcació de Tarragona i es portaran a terme de forma immediata, segons ha indicat la Subdelegació del govern espanyol.

 

La resta d'inversió, un total de 234.288,46 euros van a parar a quatre actuacions. Tres d'elles estan en aquests moments estan en execució com són el camí de ronda als penya-segats d'Altafulla amb més de 37.137,32 euros; la regeneració de la platja de Santa Llúcia al Perelló amb 57.741,20 euros; i el camí de ronda entre el carrer Colom i el Cap de Salou, trams 1 i 3, amb 80.029,80 euros. La setmana que ve començarà la construcció d'un tram del camí de ronda a la badia dels Alfacs, a Amposta, amb 59.380,14 euros.

 

Davant d'aquesta inversió, el subdelegat del govern espanyol a Tarragona ha manifestat la seva satisfacció arran d'unes mesures que tenen el propòsit "ferm" per part del govern de l'Estat, de tenir cura del litoral "amb les inversions necessàries per mantenir-lo en un estat òptim i atractiu per a tots els tarragonins així com per al turisme que ens visita".

Comentarios
Multimedia Diari