El jutge del 'cas 3%' assenyala Viloca com a intermediari de les adjudicacions d'obra pública

La investigació hauria determinat fins a sis casos en què empreses pagaven comissions a CDC a canvi de licitacions

19 mayo 2017 16:14 | Actualizado a 24 diciembre 2019 23:21
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

El jutge del ‘cas 3%’ assenyala l’extresorer de l’extinta CDC, Andreu Viloca, com a intermediari entre la Generalitat i les empreses en adjudicacions d’obra pública a canvi de comissions que esdevenien part “essencial” del finançament del partit. Així es posa de manifest a la part del sumari de la qual se n’ha aixecat el secret aquest divendres, i que recullen diversos mitjans. Segons aquests mitjans, les empreses que s’avenien a pagar el 3% anomenaven al tresorer de CDC i de la Fundació CatDem, adscrita al partit, l’“aconseguidor”, fet que s’identifica en una de les diligències preliminars que la Guàrdia Civil va fer davant del jutge del Vendrell que investiga el cas després d’analitzar els documents comissats al despatx de Viloca.

Els informes policials, segons expliquen aquests mitjans, posarien de manifest que s’ha detectat un seguit de fluxos de fons que apunten a marc relacional “concret” entre “corruptor i mitjancer/conseguidor polític”, que defineix un “autèntic ‘modus operandi’ típic dels casos dels il·lícits contra l’Administració Pública”.

La Guàrdia Civil ha aconseguit relacionat, segons aquestes informacions, fins a sis casos d’adjudicacions i pagaments a Convergència comparant les agendes dels investigats, la de Viloca, les dates de les adjudicacions i les donacions. 

La investigació també hauria permès constatar que Viloca duia una relació acurada entre les empreses que pagaven les comissions i les obres que se’ls havien adjudicat. A més, entre la documentació intervinguda s’ha trobat, per exemple, targetes d’empresaris demanant a l’extresorer de CDC mediació per aconseguir obra pública.

Comentarios
Multimedia Diari