El Parc Samà de Cambrils, un millors espais d’interès cultural d’Europa

Ha rebut el segon premi que anualment concedeix ECTN, la única xarxa paneuropea per la promoció i el desenvolupament del turisme cultural

27 noviembre 2018 19:08 | Actualizado a 30 noviembre 2018 13:27
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

L’històric Parc Samà de Cambrils ha estat reconegut com la segona millor proposta en la categoria de Llocs d’Interès Cultural d’Europa 2018 en els Destination of Sustainable Cultural Tourism Awards 2018 (destinacions de turisme cultural sostenible) de la ECTN (European Cultural Tourism Network).

Aquests premis, que enguany arriben a la seva onzena edició, van ser creats per reconèixer aquelles destinacions i equipaments turístics que han desenvolupat projectes d’interès cultural amb una especial sensibilitat per la sostenibilitat i/o per la protecció d’espais naturals.

El Parc Samà ha estat reconegut pel projecte de recuperació i reevaluació del patrimoni cultural i natural del recinte, un projecte promogut per Expertus Turismo y Ocio amb el suport del Patronat Municipal de Turisme de Cambrils.

Aquests son els premis més importants en l'àmbit del turisme cultural de tot el món. El guardó arriba en un moment especialment assenyalat, coincidint amb l’any del Turisme Cultural.

ECTN

European Cultural Tourism Network és una xarxa paneuropea conformada per 29 entitats (entitats de promoció turística, universitats, instituts de recerca i ONG's), de 19 països. La missió de la xarxa és actuar com un fòrum de debat i anàlisis de bones pràctiques per a professionals de la industria turística i cultural d'arreu d'Europa.

Sobre el Parc Samà de Cambrils

Declarat Bé d’Interès Cultural, el Parc Samà pretén recuperar la dimensió que el seu fundador, Salvador Samà Torrens, marquès de Marianao, va imaginar per aquest espai: un jardí que reprodueix l’ambient exòtic característic de la Cuba colonial, un homenatge al passat indià de la seva família.

Antoni Gaudí va col·laborar en el disseny arquitectònic d’alguns dels espais del parc, si bé el conjunt va ser obra de l’arquitecte Josep Fontserè, responsable del disseny del parc de la Ciutadella de Barcelona. El parc té una extensió de 14 hectàrees i compta amb nombrosos exemplars de vegetació i animals exòtics.

 

Comentarios
Multimedia Diari