Para seguir toda la actualidad desde Tarragona, únete al Diari
Diari
Comercial
Nota Legal
  • Síguenos en:

El Vendrell commemora el 25è aniversari del Amics de l’Orgue

Amb un concert a l’esglèsia

| Actualizado a 12 mayo 2022 23:10
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

¿Cree que se debe proteger el catalán en las escuelas?


No

Temas:

El Vendrell va celebrar la commemoració del 25è aniversari de la fundació de l’associació Amics de l’Orgue del Vendrell, una entitat que treballa per donar a conèixer i divulgar l’històric instrument.

Es va començar projectant un audiovisual que recordava els orígens de l’entitat quan el 1997 Jordi Guitart, Salvador Guasch i Josep Mitjans van fundar l’associació.

Salvador Guasch, en representació dels fundadors i membre de la junta i Xavier Mercadé, president actual van agrair el suport rebut per les institucions, les entitats i els vilatans que han recolzat el seu treball i les seves activitats durant aquests anys.

Música

El cor Zóngora, cor de noies de l’Escola Municipal de Música Pau Casals del Vendrell, va cantar a cappella Deu vos salve, obra que Agustí Cohí Grau va dedicar al cor.

$!El Vendrell commemora el 25è aniversari del Amics de l’Orgue

Músics que van participar en la commemoració.

L’organista Jonatan Carbó va acompanyar al baríton Lluís Sintes que va interpretar Salve Maria de Saverio Mercadante i Pregària de Fermí M. Àlvarez. Va fer un duet amb el tenor Joan Güell cantant Domine, labia mea de Benet Andreu Pons.

El cor Zóngora, acompanyat de l’orgue, va interpretar Salve Montserratina i Ave Maria del Rosari Pastoril de Benvingut Socias Mercadé, dues obres que formen part del fons documental del músic que es conserva a l’Arxiu Comarcal del Baix Penedès.

El vicepresident de la Diputació de Tarragona, Joaquim Nin, l’alcalde del Vendrell, Kenneth Martínez i mossèn Norbert Miracle, rector de la parròquia, van adreçar uns parlaments.

El concert s’acabà amb l’actuació de Jonatan Carbó que va interpretar la Tocata i Fuga de J.S. Bach.

Els Amics de l’Orgue del Vendrell van obsequiar als membres fundadors i a les autoritats amb un tub commemoratiu del 25è aniversari.

Comentarios
Multimedia Diari