Els nens que haurien patit abusos coincideixen en el 'joc secret' que mantenien al lavabo amb la seva professora

Els pares dels infants afirmen que els menors no volien anar a l'escola i tenien por a la foscor

| Actualizado a 22 mayo 2017 21:21
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

¿Cree que se debe proteger el catalán en las escuelas?


No

Els pares i mares dels menors que haurien patit abusos sexuals per part de la seva professora a Calafell i al Vendrell han declarat aquest dimarts que van notar que els seus fills no volien anar a l'escola i tenien "pànic" a la foscor. En la segona jornada del judici que se celebra a l'Audiència de Tarragona, una de les mares ha relatat com el seu fill va escenificar a través de dibuixos i gestos "el joc secret" que mantenia amb la professora al bany, amb els llums apagats. La mestra, que s'enfronta a 29 anys de presó, nega els fets. La directora d'un dels centres ha revelat que, després de conèixer-se aquest cas, Ensenyament va fer canviar les portes dels lavabos perquè fossin totes de vidre.

Un "joc secret" al bany, un llum que suposadament estava "trencat", canvis de comportament i reticències a anar a l'escola. Són, a grans trets, les coincidències en les declaracions que han prestat aquest dimarts diversos pares i mares dels infants que haurien patit suposats abusos sexuals per part de la seva mestra en dues escoles de Calafell i el Vendrell, entre el 2003 i el 2005

Durant la segona jornada del judici que se celebra a l'Audiència de Tarragona, un dels pares ha confirmat que el seu fill els va revelar que mantenia un "joc secret" amb la professora Remei i que no el podia explicar a ningú perquè, si ho feia, s'enfadaria. "Ens va dir que anava al bany, sempre amb el llum apagat, i que els ensenyava el cul, els hi feia tocar els pits i s'exhibia davant seu", ha afirmat.

Una altra de les mares ha relatat que el seu fill, de cop i volta, no volia a anar a l'escola i vomitava cada matí a la porta de l'escola abans d'entrar. En el seu cas, la mare ha explicat com el fill va parlar del "joc secret" a través de dibuixos i de gestos, i que van decidir posar el cas en mans de metges especialistes. Segons la mare, el menor, que el 2005 cursava P4, va agafar una "animadversió" a la foscor que no ha superat fins fa gairebé dos anys.

Els pares d'una de les nenes de l'escola del Vendrell, on l'acusada havia estat tutora d'un grup de P3 el curs 2003-2004, han explicat com ells i la resta de pares van demanar un canvi de professora després de veure situacions estranyes, com ara que a la seva classe "s'abaixaven les persianes i es quedaven a classe a les fosques" o que "sortien al pati sense jaqueta i de forma desordenada".

Segons aquests pares, van considerar que la mestra "no es trobava bé psicològicament" perquè donava unes explicacions que "no eren coherents". En el seu cas, la seva filla els va relatar com la mestra "els tancava al lavabo, ella es pintava els pits i ells li havien de resseguir amb els dits". En el seu cas, la menor també va agafar "pànic" a la foscor.

Durant la vista d'aquest dimarts també ha declarat la directora de l'escola de Calafell, la qual ha apuntat que els mestres solien encendre els llums del lavabo, ja que els nens no arriben a l'interruptor. A més, la directora ha revelat com, un parell d'anys després dels fets, Ensenyament va instar a que es posés vidre "a tota la porta".

Per la seva banda, un altre professor de l'escola de Calafell, company de l'acusada, ha explicat com, en una ocasió, va sorprendre la professora al lavabo de la classe a l'hora del pati -sense que estigués acompanyada de cap alumne- i que li va dir que hauria d'utilitzar els banys per al professorat. Tot i que ha afirmat que a dia d'avui ja no ho recorda però que "deu ser veritat", al seu dia va manifestar davant el jutge que en una ocasió va veure la professora al bany, acompanyada de diversos alumnes i que un d'ells plorava i deia que se'n volia anar cap a casa.

 

La mestra s'enfronta a 29 anys de presó

L'acusada, una veïna de Calafell de 63 anys, va negar els fets aquest dilluns en el judici i va assegurar que les acusacions es van produir per la "rabieta" d'una mare perquè havia castigat el seu fill "cinc minuts sense pati". Remei Barrera va treballar l'any 2005 com a professora de reforç al CEIP Castell de Calafell (Baix Penedès) entre l'1 de setembre i l'1 de desembre. Durant el mes d'octubre, tot just durant uns dies, va substituir la professora titular a la classe de P4.

El ministeri fiscal afirma que el 2005, quan treballava a la classe de P4, l'acusada "amb ànim de satisfer les seves apetències lúdiques", i en alguna de les ocasions en què va acompanyar al bany a tres dels seus alumnes, tots ells nascuts l'any 2001, "es baixava la seva pròpia roba -pantalons i calces- i es pujava els sostenidors, tot deixant-los veure els seus òrgans sexuals mentre es realitzava tocaments". La fiscalia sosté que, fins i tot, durant aquest període i amb idèntic ànim i circumstàncies, l'acusada "va arribar a introduir algun dels seus dits en l'anus" d'un d'aquests menors.

Amb anterioritat, durant el curs 2003-2004 l'acusada treballava com a mestra interina al CEIP Àngel Guimerà del Vendrell com a tutora d'una classe de P3. El ministeri fiscal assegura que durant aquell curs i mentre es trobava a classe, "va mostrar els seus pits a dues alumnes de la classe, ambdues nascudes l'any 2000, se'ls va pintar amb llapis de colors o altres substàncies de colors davant seu, tot fent que les nenes els hi toquessin".

La fiscalia sosté que, igualment, quan va acompanyar a aquestes nenes al servei, amb idèntic ànim, "en alguna ocasió els exhibia les natges nues". A més, afirma que, en alguna altra ocasió, "va arribar a introduir algun dels seus dits o algun altre objecte tipus pal en la vulva" d'aquestes dues mateixes alumnes. Segons la fiscalia, tots aquests fets constitueixen tres delictes d'abusos sexuals i dos de corrupció de menors pels quals sol·licita 29 anys de presó.

Comentarios
Multimedia Diari