Para seguir toda la actualidad desde Tarragona, únete al Diari
Diari
Comercial
Nota Legal
  • Síguenos en:

Es lliuren els guardons de la Biennal d’Art Gastronòmic i els Premis Vila de Cambrils

Les obres de la 5a Biennal es poden visitar a la Sala Àgora de l’Ajuntament i les del premi de fotografia s’exposen a la Sala Àmbits del Centre Cultural

| Actualizado a 29 noviembre 2022 14:32
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

L’Ajuntament de Cambrils va lliurar diumenge, 27 de novembre, els guardons de la 5a Biennal d’Art Contemporani Gastronòmic, el 31è premi de Fotografia Vila de Cambrils i l’11è premi de Poesia. Rosalía Banet, Ariadna Parreu i Pau Magrané, Jordi Ginesta, Anna Molina i Pandula Bandara van ser els principals distingits en les diferents categories.

L’acte institucional, que va tenir lloc a la Sala de Plens, va arrencar amb la interpretació de “Moon River” de Henry Macini a càrrec del duet de violoncels format per Àngela Guillen i Guillem Vallvé.

Després de les paraules de benvinguda de l’alcalde, Oliver Klein, es va iniciar el lliurament de premis amb el 31è Premi de Fotografia Vila de Cambrils de l’Agrupació Fotogràfica de Cambrils. El fotògraf Pandula Bandara, de Sri Lanka, es proclamat millor autor de saló, va enviar un missatge d’agraïment en vídeo. El jurat va escollir al guanyador per la bona composició de la seva obra, el domini tant del color com del blanc i negre, l’interès dels temes que proposa i les seves imatges magnífiques, fresques i sorprenents. El certament de fotografia també va repartir medalles als guanyadors i guanyadores de les diferents seccions. En la secció de monocrom, el jurat va seleccionar Neus Aguilera, de la Pobla de Claramunt, per la seva obra “Planxant”, José María Martín Hernández, de València, per “Pending Mobile” i Andreu Noguero Cazorla, de Sitges, per “Lofoten BN 01”.

En la categoria de color, els guanyadors i guanyadores van ser Pilar Aguayo Tolosa de Donostia per “Hospital”, Andreu Noguero Cazorla per “Buddha and monkeys” i Tino Guijarro Carril de Barcelona per “Amazonian queen”. En la secció de retrat, van recollir medalles Andreu Noguero Cazorla per “L’avi Lluís”, i Neus Aguilera Vilamajó per “Sense fum”.

A continuació, va ser el torn del Premi de Poesia Vila de Cambrils. Jordi Ginesta Portet, de Centelles, es va emportar el primer premi per l’obra “Cartografies”, que el jurat va definir com “un mapa d’emocions i de vivències trenat amb una veu franca i directa, plena d’evocacions i de postals que ens porten per diversos racons geogràfics i emocionals”.

Finalment, es van lliurar els premis la 5a Biennal d’Art Contemporani Gastronòmic. El primer premi va ser Rosalía Banet Masa, de Calp, per l’obra “Altares y ofrendas 1: exceso” i l’accèssit per Adriadna Parreu i Pau Magrané Figuera, de Torredembarra, per l’obra “Pols”.

Aquestes dues obres, juntament amb 13 més seleccionades pel jurat de la 5a Biennal, es poden visitar en una exposició a la Sala Àgora fins el dia 3 de febrer de 2023. La mostra estarà oberta tots els dies laborables de 9h a 14 hores i el cap de setmana del 10 i 11 de desembre dins de la programació de Tallers Oberts en horari de matí de les 11 a les 13 hores.

Comentarios
Multimedia Diari