Extreuen 70 quilos de brossa del fons marí de la platja de Torredembarra

Organitzada per Ecologistes en Acció, ha estat una de les activitats per commemorar el Dia Mundial del Medi Ambient i dels Oceans

| Actualizado a 22 mayo 2017 17:56
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Mentre els banyistes aprofitaven aquest calorós diumenge a la platja de Torredembarra, als volts de migdia, un grup de bussos han començat a emergir de l'aigua carregats amb bosses de brossa. Eren els voluntaris, una trentena, de la cinquena Neteja del Fons Marí que es fa al municipi, una acció que feia quatre anys que no es duia a terme. Ha estat organitzada per Ecologistes en Acció i ha tingut un balanç prou positiu per concloure que la costa de Torredembarra està bastant neta. En total s'han extret 70 quilograms de ferro, plàstic i sobretot vidre. El programa en favor del medi ambient s'ha completat aquest cap de setmana amb classes d''snorkel' per a famílies i tallers de reciclatge.

Com ha explicat Elisenda Forès, cap del servei de medi ambient de l'Ajuntament de Torredembarra, la neteja del fons marí, que ha estat organitzada per Ecologistes en Acció i comptava amb la col·laboració de la regidoria, s'ha pogut recuperar després de quatre anys sense dur-se a terme. Ha estat però la cinquena edició i ha estat l'acció estrella del programa d'activitats que s'han celebrat aquest cap de setmana coincidint amb el Dia mundial del Medi Ambient i el Dia Mundial dels Oceans.

Una trentena de bussos han recorregut durant 3 hores els fons marí de la platja de Torredembarra recollint amb sacs tota la brossa que hi trobaven. En total s'han extret 70 quilograms de ferro, plàstic, ceràmica i sobretot vidre. S'ha extret molt ferro del que s'usa per arrossegar les embarcacions, també brossa de neteja personal i objectes típics de platja com un para-sol, i el més sorprenent, un gran pivot per prohibir l'aparcament que de 10 kgs.

Com ha destacat Forès, les platges estan cada cop més netes, en part pels sistemes de depuració que hi ha arreu. Malgrat que són els corrents marins qui acaben fent fluctuar la brossa, la tècnica del consistori de Torredembarra ha destacat que la conscienciació de la ciutadania durant tots aquests anys també té els seus resultats vidents.

Comentarios
Multimedia Diari