Hotelers de la Costa Daurada denuncien que el nou programa de l'Imserso perjudica els establiments de 3 estrelles

El nou concurs per a l'adjudicació d'operador premia la candidatura amb més places en hotels de quatre estrelles

| Actualizado a 22 mayo 2017 21:33
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Els empresaris hotelers de la Costa Daurada central han emès un comunicat a través del qual titllen d'"absoluta irresponsabilitat" el nou disseny de l'Imserso per a l'adjudicació del Programa de Turisme Social per a Persones grans i Manteniment de l'ocupació laboral en zones turístiques. Els hotelers lamenten que els canvis del nou pla "no s'han consensuat amb el sector", i denuncien que un d'aquests canvis afecta el concurs per a l'adjudicació d'operador, que a partir d'ara premiarà la candidatura que ofereixi un major nombre de places en establiments hotelers de quatre estrelles.

El president de la Federació Empresarial d'Hostaleria i Turisme de la província de Tarragona (FEHT), David Batalla, i el president de l'Associació Hotelera Salou-Cambrils-La Pineda, Eduard Farriol, s'han sumat al "rebuig i malestar" que ha manifestat el president de la Confederación Española de Hoteles y Alojamientos Turísticos (CEHAT), Joan Molas, al Ministre de Sanitat, Serveis Socials i Igualtat, Alfonso Alonso Aranegui, a través d'una carta enviada recentment.

A la nota es lamentava un disseny de programa de vacances socials que "penalitza greument" la participació dels hotels de tres estrelles i es recordava que aquest tipus d'establiment ha "sostingut" aquest programa "durant gairebé trenta anys".

Els hotelers s'ha mostrat sorpresos perquè en el nou concurs per a l'adjudicació d'operador es premiarà la candidatura que ofereixi un major nombre de places en establiments hotelers de quatre estrelles. Afegeixen que aquests hotels de categoria superior hauran de treballar a menys de vint euros per persona i dia en pensió completa, "unes xifres fora del mercat" que "generen moltes pèrdues".

Batalla lamenta que l'Imserso "no té cap mena de coneixement" de la indústria hotelera i no valora prou l'objectiu de mantenir l'ocupació a les zones turístiques, "principal finalitat per la qual hem de lluitar tots plegats". En aquest sentit alerta que les noves directrius fan "molt probable" que hi hagi establiments que hagin de tancar o plantejar expedients de regulació d'ocupació.

De la seva banda, Farriol ha lamentat la "poca sensibilitat" de l'Administració cap a un sector "que registra pèrdues als comptes d'explotació amb l'únic objectiu de mantenir estables els llocs de treball al llarg de tot l'any". I ha augurat que el programa de l'Imserso a la Costa Daurada "podria reduir-se a mínims o, fins i tot, desaparèixer".

Finalment han subratllat que a la Costa Daurada central hi ha de set a vuit hotels que treballen, gràcies a l'Imserso, durant quatre o cinc mesos més de l'habitual, "allargant la temporada i mantenint les plantilles de treballadors".

Comentarios
Multimedia Diari