Para seguir toda la actualidad desde Tarragona, únete al Diari
Diari
Comercial
Nota Legal
  • Síguenos en:

La ‘Collita del 52’ celebra el seu 70è aniversari a Cambrils

Reportatge. Units pel seu any de naixement, la ‘Collita del 52’ és un grup d’amics que realitzen activitats i que aquest any celebren una fita molt especial

| Actualizado a 25 septiembre 2022 07:00
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

«Som un grup d’amics que ens agrada gaudir de la vida». Així descriu Josep Maria Panicello, membre de la ‘Collita del 52’, la filosofia del grup. La Collita del 52 reuneix els cambrilencs i cambrilenques nascuts l’any 1952. Aquest grup d’amics es reuneix periòdicament per realitzar activitats culturals, esportives i gastronómiques, entre d’altres.

Aquest any ha estat especial en la història del grup. Els seus membres compleixen 70 anys, i els actes de celebració s’han intensificat. Aquest 2022, enlloc d’una gran trobada anual, l’habitual en el grup, s’està fent una cada mes. Els membres del grup que celebren els 70 anys aquell mes són els protagonistes de cada trobada, que inclou un gran dinar y ball.

La celebració gran tindrà lloc el proper 9 d’octubre. L’Ajuntament rebrà -tal com va fer els anys 2002, 2012 i 2017- els membres i els hi donarà un obsequi commemoratiu Panicello va destacar el «bon tracte que ens ha donat sempre l’Ajuntament, sigui del color que sigui». Més endavant, la Collita realitzarà altres activitats culturals, en les quals coneixen en profunditat punts d’interès del seu propi municipi, com els espais de la Guerra Civil de Cambrils. A més, el grup preveu tenir el seu propi espai a la Fira del Vi, que tindrà lloc del 7 al 12 d’octubre.

Orígens del grup

La creació de la Collita es remonta a l’any 2002, quan els membres van complir 50 anys. Uns quants amics de Cambrils van decidir ajuntar-se per celebrar-ho, i així va néixer el grup. L’activitat dels primers anys no anava més enllà de les celebracions, que van tenir lloc pels 50, 60 i 65 anys. No obstant això, el grup anava creixent, i en cada trobada augmentava el nombre d’assistents.

Arran de la pandèmia, les ganes de sortir van augmentar. Un cop es va relaxar el confinament, el grup va començar a trobar-se de manera més freqüent. Actualment es fan, aproximadament, dues activitats al mes.

El grup destaca la bona química entre els integrants. «Com que som de la mateixa edat, compartim històries, maneres de pensar, interessos...» comenta Panicello. L’existència del grup, tal com expliquen els membres, ha permès conèixer gent nova, però també retrobaments entre vells amics. El sentiment de germanor està molt present, així com les ganes de gaudir de la vida en una edat que «és un moment molt maco, en el que s’ha de viure i gaudir més que mai», explica Antònia Costa, una altra integrant.

Si bé els membres ‘oficials’ són els nascuts l’any 1952, les activitats estan obertes a tothom, i és habitual que hi acudeixin familiars i amics. El record és una part important de la filosofia de la Collita, i per això es realitzen vídeos de l’activitat del grup, que es projecten en un altre esdeveniment destacat de l’activitat. Aquests curtmetratges han arribat a projectar-se al Centre Cultural de Cambrils.

Comentarios
Multimedia Diari