Para seguir toda la actualidad desde Tarragona, únete al Diari
Diari
Comercial
Nota Legal
  • Síguenos en:

La deixalleria de Roda de Berà, prohibida als autònoms i petits industrials

L’empresa ha pres la decisió, de forma unilateral, incomplint el reglament regulador de la gestió. El consistori prendrà accions legals si l’empresa no dona un pas enrere.

| Actualizado a 21 septiembre 2022 13:33
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

L’alcalde Pere Virgili ha enviat aquest matí una carta adreçada a l’empresa FCC Medio Ambiente, adjudicatària de la gestió de la deixalleria supramunicipal de Roda de Berà, la qual dona servei als usuaris de Bonastre, Creixell, la Pobla de Montornès i Roda de Berà.

En la missiva, l’alcalde els demana que es doni un pas enrere en la decisió adoptada des del passat dijous 15 de setembre de prohibir l’accés al servei a autònoms i petites empreses i que es retirin els cons i el cartell en el qual s’informa que aquests usuaris no hi poden accedir.

L’empresa va prendre aquesta decisió de forma unilateral, sense esperar a rebre resposta del Consell Comarcal del Tarragonès, titular de les instal·lacions, i sense informar l’alcalde, qui es va assabentar de la nova mesura el passat dilluns arran de les queixes dels industrials de Roda.

Aquesta, incompleix els plecs de condicions de l’adjudicació així com el Reglament regulador de la gestió i ús de les deixalleries supramunicipals que gestiona el Consell Comarcal del Tarragonès, el qual indica que “podran fer-ne ús els comerços, oficines i indústries que disposin de llicència d’activitat econòmica [...] sempre i quan no comptin amb més de tres treballadors més el patró”. Al reglament també s’especifiquen les quantitats màximes per dia acceptades.

Finalment, el Consell Comarcal del Tarragonès és l’únic òrgan competent per a modificar aquest criteri, tot donant tràmit d’audiència als municipis afectats.

La Deixalleria supramunicipal ofereix un servei fonamental perquè tant les famílies com els autònoms i petites empreses puguin gestionar els residus voluminosos. “Impedint l’accés a la Deixalleria a aquests usuaris l’únic que s’aconseguirà és que els camins rurals s’omplin de runa, andròmines i brossa, i des de l’Ajuntament no podem permetre que això succeeixi”, ha assegurat Pere Virgili. És per això que, si abans d’aquesta nit els responsables de FCC Medio Ambiente no restableixen la normalitat, l’Ajuntament prendrà les accions legals necessàries.

$!FOTO: Aj. Roda de Berà
Comentarios
Multimedia Diari