La Masia Castelló, debat per experiències turístiques

El poble medieval acollirà la Jornada “Experts en experiències turístiques. L’estratègia de la Masia de Castelló” el proper dissabte 27 d’abril

| Actualizado a 25 abril 2019 10:33
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

El proper dissabte 27 d’abril tindrà lloc la jornada “Experts en experiències turístiques. L’estratègia de la Masia de Castelló”, en aquest poble del municipi de Vandellòs i l’Hospitalet de l’Infant que quedà deshabitat als anys cinquanta.

Aquesta jornada està organitzada per l’Associació Masia de Castelló, amb la col·laboració de diverses entitats i fundacions. S’emmarca en l’elaboració de l’estratègia de dinamització turística de la Masia de Castelló, que s’està desenvolupant, a càrrec d’Alba Font, geògrafa per la Universitat Rovira i Virgili (URV), gràcies a un conveni de col·laboració educativa entre l’Ajuntament de Vandellòs i l’Hospitalet de l’Infant i la Facultat de Turisme i Geografia de la URV.

Després de dos tallers participatius titulats “Castelló com a espai turístic” que es van realitzar el 9 i 29 de març, s’han avaluat tots els esdeveniments i activitats que es porten a terme en el dia a dia de Castelló i s’estan definint noves propostes que permetin dinamitzar aquest espai.

 La jornada, que s’inaugurarà a les 9.30 h amb els parlaments de l’alcalde de Vandellòs i l’Hospitalet de l’Infant, Alfons Garcia; i del president de l’Associació Masia de Castelló, Santi Nomen, es dividirà en tres blocs que permetran debatre sobre les noves tendències turístiques i donar visibilitat a la Masia de Castelló.

El primer bloc, titulat «La creació d’experiències turístiques», començarà a  les 10h, amb la  Marta Nel-lo, degana de la Facultat de Turisme i Geografia de la URV, que exposarà les noves necessitats i tendències del turisme fent èmfasi en les possibilitats que ofereix un entorn rural i cultural com el de Castelló.

 

A continuació, el segon bloc (“Fundació, patrimoni i valor”) comptarà amb l’exposició de dues experiències exitoses per part de la directora la Fundació Mas Miró, Elena Juncosa; i del director gerent de la Fundació Castells Culturals de Catalunya, Ramon Orpinell. En aquest bloc també, l’Associació Masia de Castelló – representada pel Xavi Castellví, soci de l’Associació i assessor tributari – explicarà en quin moment es troba la creació de la nova fundació i el motiu de la seva creació.

A les 16h, després d’un tast de vins i d’un dinar a base de clotxa, se seguirà amb el darrer bloc, anomenat “L’estratègia de la Masia de Castelló”, en què es portarà a terme el tercer taller participatiu, conduït per l’Alba Font, sobre les noves propostes i estratègies de dinamització de Castelló. Serà el moment per definir-les o, fins i tot, per debatre’n de noves.

Comentarios
Multimedia Diari