L'Ajuntament d'Altafulla presenta un recurs contenciós administratiu contra el tercer fil a l'Audiència Nacional

L'alcalde, Fèlix Alonso, reclama a Foment que atengui les seves reivindicacions i que garanteixi per escrit la provisionalitat del projecte (Àudio)

| Actualizado a 22 mayo 2017 21:44
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

¿Cree que se debe proteger el catalán en las escuelas?


No

L'Ajuntament d'Altafulla (Tarragonès) ha presentat un recurs contenciós administratiu contra el tercer fil a l'Audiència Nacional. El consistori ja el va presentar a l'octubre, però aleshores el tribunal no el va admetre a tràmit. La setmana passada, l'Ajuntament el va tornar a presentar amb la intenció que s'anul·li el projecte amb l'argument que el projecte es va licitar sense que s'haguessin redactat els estudis informatius ni ambientals, per la qual cosa no va poder presentar al·legacions. L'alcalde d'Altafulla, Fèlix Alonso, coincideix amb l'Ajuntament de Tarragona a l'hora de reclamar a Foment que garanteixi, per escrit, la provisionalitat del tercer carril.

 

El consistori insisteix que el projecte no té en compte l'impacte acústic ni la proximitat d'espais protegits. A més, reclama una interconnexió a l'Arboç, un intercanviador a Tarragona per garantir el pas dels trens de mitjana distància i que es recuperi la línia Reus-Roda per al tràfic de mercaderies. "El pas de mercaderies el podem entendre com una solució provisional però no com una solució a llarg termini", ha etzibat l'alcalde, Fèlix Alonso.

 

El batlle ha demanat a Foment que s'avingui a negociar i que expliciti per escrit la provisionalitat del tercer fil. "Ens preocupa perquè el tercer fil, o és provisional, o des del nostre punt de vista no serà, perquè si és per perjudicar el transport que a hores d'ara està funcionant de forma correcta, no beneficia el territori i pot arribar a perjudicar el turisme", ha afegit.

 

L'Ajuntament ha acompanyat el seu recurs judicial d'un dictamen pericial extern. L'informe assenyala que, amb el tercer fil, el tràfic de mercaderies pel municipi es triplicarà de cara al 2040.

Comentarios
Multimedia Diari