L’Ajuntament de Mont-roig del Camp es reinventa per fer front a la Covid-19

Davant un 2020 marcat per la crisi econòmica, el consistori ha reforçat el suport econòmic als col·lectius més afectats

12 marzo 2021 12:26 | Actualizado a 12 marzo 2021 12:27
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Un total de 68 accions per a la reconstrucció social i econòmica post-Covid; 395 famílies ateses a través d’un conveni amb la Creu Roja local; 2.850 persones majors de 65 anys ateses amb el programa de seguiment a la gent gran; 4 línies de subvenció pels autònoms i empreses municipals per fer front a la crisi i 12 campanyes de suport als sectors econòmics locals. Aquestes són algunes de les xifres que quantifiquen la tasca portada a terme per l’Ajuntament de Mont-roig del Camp, des de que es va decretar l’estat d’alarma, ara fa un any.  

En un municipi que viu principalment del sector turisme i serveis, la Covid19 ha fet trontollar tota l’economia local i les expectatives vitals de moltes famílies residents a la localitat. És per això que l’Ajuntament s’ha hagut de reinventar, consolidant el seu procés de digitalització i enfortint la seva capacitat d’atenció telemàtica, per tal de mantenir el nivell d’atenció i sobretot per adaptar les polítiques econòmiques i socials, elements claus per sortir de la crisi. En aquest sentit, el passat 30 de juny es va marcar el full de ruta a seguir a través del Pacte de Municipi per a la Recuperació Econòmica i Social.

Principals mesures de suport social 

Pel que fa a les accions socials, l’Ajuntament ha prioritzat l’atenció urgent dels col·lectius més vulnerables i ha reforçat els ajuts per a les necessitats bàsiques i els programes de menjador social i de Banc d’Aliments. També s’ha ampliat, de manera extraordinària, la col·laboració amb l’Assemblea Local de la Creu Roja de Mont-roig i Miami Platja, organisme que ha liderat el repartiment de productes de primera necessitat al municipi, amb qui s’han impulsat diverses campanyes de captació d’aliments i suport econòmic. 

També des de l’inici de la crisi sanitària, una de les prioritats ha estat oferir suport a la gent gran. Amb aquest objectiu es va crear un programa de seguiment a les persones més grans de 65 anys. La iniciativa va comptar amb la participació del personal de l’Ajuntament, voluntaris del municipi i els Centres d’Atenció Primària. Posteriorment el consistori ha impulsat un servei municipal d’atenció a la gent gran, per seguir amb aquesta tasca iniciada. 

Principals mesures de suport econòmic

Per altra banda, el consistori ha continuat donant suport a les empreses i persones autònomes a través de diverses línies de subvenció, algunes de noves, com per exemple la línia de despeses derivades de la Covid. A més, s’han prioritzat les inversions que poden derivar en una dinamització econòmica més potent i l’execució de projectes per afavorir la reactivació econòmica. També s’han creat nous programes per a la contractació de personal temporal.

Finalment, sota el lema “Perquè fent pinya ens en sortirem millor”, s’han impulsat diverses campanyes específiques per al comerç, la restauració i la promoció turística amb l’objectiu d’incentivar el consum intern i generar una marca de destinació competitiva d’acord amb la nova situació de pandèmia. 

Comentarios
Multimedia Diari