L’Ajuntament de Roda de Berà reforça les mesures per lluitar contra les paneroles

Aquests insectes proliferen areel de les elevades temperatures i surten a la superfície

| Actualizado a 23 julio 2018 10:50
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

El govern de Roda de Berà continua treballant per garantir el bon estat del municipi i la seva salubritat. Per aquest motiu des del mes de maig, i arran de la proliferació de les paneroles, l’Ajuntament ha incrementat els seus esforços per lluitar contra aquesta plaga que s’ha tornat un problema que afecta a molts municipis del territori, degut a la seva capacitat d’adaptació.

L’Ajuntament duu a terme durant tot l’any quatre tractaments ordinaris de desinsectació i desratització, entre el mes de febrer i març; maig i juny; agost i setembre; i finalment entre novembre i desembre. En aquestes revisions es tracten el 30% de les tapes de clavegueram de tal forma que al cap de l’any s’arriba al 100%. En total fins el moment s’han efectuat una quinzena d’actuacions que inclouen tots els barris del terme.

A banda d’aquests tractaments ordinaris anuals, s’atenen tot tipus d’incidències i reclamacions dels veïns que arriben al consistori mitjançant instància, i Ambitec, l’empresa de salut ambiental encarregada del servei, ha efectuat més d’una desena d’actuacions extraordinàries fins el moment que aglutinen, cadascuna d’elles, diferents zones y carrers.  

Alguns casos concrets són, per exemple, el carrer Tarragonès, avinguda Sant Jordi i carrer Rosalia de Castro, vies on es va dur a terme una actuació el 28 de juny arran d’algunes incidències rebudes a l’àrea de Territori. D’igual forma se’n van fer a tots els carrers de l’urbanització La Barquera, el 2 de juliol; o a diferents carrers del nucli urbà, el 3 de juliol, com Sant Salvador, Santa Magdalena, Sant Isidre, carrer Nou, Generalitat o Joan Carles I, entre d’altres; així com a l’urbanització les Torres, Merimar, Marysol o Costa Daurada.

Producte innovador

Conscients de la preocupació existent entre els rodencs, l'estiu passat des de l’Ajuntament es van buscar solucions extremes. El producte emprat, “Coopex pintura inesfly”, que només es pot utilitzar un cop a l’any, es tornarà a aplicar enguany a totes les zones conflictives. És un producte innovador que té una residualitat molt alta i un efecte de desallotjament molt baix, la qual cosa evita en gran part aquesta visió desagradable per la presència de paneroles a la via pública.

Fabricat per Bayer, el producte forma una pel·lícula a través de la qual els ingredients actius es difonen a l’exterior de forma lenta, fet que potencia la persistència de l’eficàcia, ja que, un cop aplicat, allibera substàncies actives durant almenys sis mesos. En tots els casos, es farà un repàs amb aquest producte per tal de reforçar el tractament.

Comentarios
Multimedia Diari