Mor Pere Virgili Gatell, regidor de l’Ajuntament de Roda de Berà durant dues legislatures

Va ser un dels promotors de l’Expo-Cançó, va treballar amb l’arquitecte Josep Maria Jujol en la restauració de la capella de Mas Carreras i des del 2012 era el director del Museu de la Ràdio Luis del Olmo.

| Actualizado a 24 septiembre 2021 18:28
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Aquest matí en Pere Virgili Gatell ens ha deixat a l’edat de 91 anys. Pare de l’actual alcalde de Roda de Berà, Pere Virgili Domínguez, va ser regidor de l’Ajuntament de Roda de Berà durant dues legislatures, entre els anys 1987 i 1991, amb l’alcalde Rafael Ciuró i el Grup Integrador Roda; i del 1991 a 1995, també amb Ciuró com a alcalde, però sota les sigles de Convergència i Unió.

Durant la seva joventut, en la dècada dels anys 40, va conèixer l’arquitecte Josep Maria Jujol amb qui va tenir l’oportunitat de col·laborar en els treballs de restauració de la masia i la capella de Mas Carreras.

La manera de dibuixar d’en Jujol van despertar el seu interès pel dibuix i la pintura, i era autor de més de 300 dibuixos i autor del llibre “Dibuixos a ploma de Roda de Berà” publicat el 2004, de racons i monuments del nostre municipi. En Pere era també un apassionat del teatre, fet que el va portar a formar part de la companyia de teatre Lluis Marco durant molts anys.

L’estima pel seu poble, el seu caràcter vitalista i el seu esperit lluitador i incansable el van portar a ser un dels promotors de l’Expo-cançó, demanant l’ajuda de l’afamat periodista Luis del Olmo, juntament amb la resta de membres del comitè organitzador, perquè els ajudés a tirar endavant aquesta iniciativa durant catorze edicions, del 1972 al 1985. Arran de l’organització del festival, en Luis del Olmo es convertiria en un dels seus més estimats amics, una amistat que va perdurar en el temps fins als seus darrers dies.

Durant els últims anys es va abocar en la creació, creixement i constant millora del Museu de la Ràdio Luis del Olmo, al costat del radiofonista, sent el seu director des de la inauguració l’any 2012.

Les banderes de l’Ajuntament onejaran a mig pal durant tres dies en senyal de dol.

Comentarios
Multimedia Diari