Muntanyes de la Costa Daurada presenta una xarxa de 400 quilòmetres de camins per impulsar el senderisme a la zona

Es tracta d'un projecte de dinamització turística del Patronat de Turisme del Baix Camp

| Actualizado a 22 mayo 2017 11:37
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

El Patronat de Turisme del Baix Camp ha presentat, a través de la marca Muntanyes de la Costa Daurada, una xarxa de més de 400 quilòmetres de camins -degudament senyalitzats- per impulsar el senderisme als municipis d'interior de la comarca. Segons Jordi Gomà, tècnic de turisme del patronat, és un projecte de "dinamització turística, econòmica i social" que vol esdevenir un revulsiu pel territori. També ha detallat que han apostat pel senderisme perquè és una activitat "transversal", que "pot ajudar a desenvolupar altres àmbits del turisme com ara allotjaments, restaurants o visites a patrimoni cultural". La inversió, de 220.000 euros, ha estat finançada pels fons FEDER i la Diputació de Tarragona.

 

El projecte ha consistit, d'una banda, en la recuperació de camins tradicionals entre els pobles -amb les pertinents tasques de millora, neteja i desbrossat- i, de l'altra, en la senyalització d'aquesta xarxa. Des del patronat han actuat en 250 quilòmetres i hi han integrat també altres itineraris, com GR i PR, per arribar a un total de 420 quilòmetres. D'aquesta feina n'ha resultat "una xarxa ben senyalitzada", ha assegurat Gomà, "per on la gent pot transitar de punta a punta de les muntanyes".

 

A més, s'han creat una sèrie de propostes concretes dins de la xarxa: "setze d'un dia, quatre de cap de setmana i una de cap de setmana", ha especificat el tècnic, entre excursions per fer a peu i en BTT. D'aquesta manera "hi ha rutes molt planeres, que pot fer qualsevol persona amb nens petits o gent gran", ha explicat Gomà, i també "rutes més exigents que necessiten una certa preparació".

 

Tot plegat s'ha finançat amb 220.000 euros de fons FEDER (Fons Europeu de Desenvolupament Regional) i de la Diputació de Tarragona. Uns 90.000 s'han destinat als treballs de recuperació de camins en si, mentre que la resta s'ha dirigit a una potent campanya de comunicació. Segons ha exposat Jordi Gomà es crearà una pàgina web, material de seguiment de les rutes, com ara diversos mapes, es faran campanyes en mitjans i també es realitzarà una aplicació per a dispositius mòbils.

 

Finalment el tècnic ha manifestat la seva voluntat d'arribar més enllà del públic català o de la resta de l'estat espanyol. "Anirem a fires especialitzades en senderisme i turisme actiu per buscar touroperadors", ha dit, amb els ulls posats, sobretot, en el mercat francès, anglès, alemany i holandès.

 

La presentació d'aquest projecte s'ha realitzat aquest cap de setmana a Lleida, en el marc del 2n Saló de l'Esport i Turisme de Muntanya.

 

Muntanyes de la Costa Daurada

Les Muntanyes de la Costa Daurada se situen a la part interior de la comarca del Baix Camp, a prop de les ciutats de Reus i Tarragona i de destacats nuclis de turisme de platja i de lleure, com Salou, Cambrils, la Pineda, Miami Platja o l'Hospitalet de l'Infant. Aquesta zona muntanyosa encadena un seguit de serralades (Llaberia, l'Argentera i Prades) que abracen el litoral d'oest a est. La zona de muntanya de la Costa Daurada ofereix nombrosos atractius per al turisme familiar, d'aventura, cultural o gastronòmic, i es tracta d'una oferta cada cop més coneguda.

Comentarios
Multimedia Diari