Nous tallers sobre violència i medi ambient de la Policía de Cambrils a les escoles

La primera activitat del curs ha estat el taller de prevenció d’accidents “Game Over” de l’Institut Guttmann realitzat avui a l’IES Mar de la Frau

| Actualizado a 11 octubre 2019 18:35
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

¿Cree que se debe proteger el catalán en las escuelas?


No

La Policia Local de Cambrils ha incorporat dos nous tallers i ha renovat l’estructura de les sessions del programa d’activitats que la Unitat d’Agents Escolars ofereix als centres educatius.

La primera novetat és un taller adreçat a alumnes de 2n de Batxillerat sobre violència de gènere i en l’àmbit de la llar a càrrec de la Xarxa d’Atenció a la Víctima, amb l’objectiu de prevenir i detectar possibles casos. El segon taller és una activitat de la Patrulla Verda per alumnes de secundària sobre les relacions amb el medi ambient i els animals que inclourà des de temes de tinença d’animals domèstics fins a pautes de comportament en el medi.

A més, se segueixen oferint les activitats d’educació viària i mobilitat segura, convivència i civisme, bullying i ciberassetjament, que enguany s’han remodelat per fomentar la màxima participació de l’alumnat, especialment a infantil i primària. Amb els mateixos objectius i continguts, per aquest curs s’ha potenciat la part més pràctica de les sessions i s’adoptaran noves metodologies de treball per captar l’atenció de l’alumnat i reforçar l’aprenentatge.

El curs 2019-2020 del programa formatiu de la Policia Local s’ha iniciat avui amb dues sessions de l’activitat “Game Over” per alumnes de 4t de l’Institut Mar de la Frau de Cambrils. Es tracta d’un programa de prevenció d’accidents organitzat per l’institut Guttmann amb el suport del Servei Català de Trànsit, per aconseguir que els i les joves desenvolupin comportaments responsables, i adoptin actituds de prudència i mesures de seguretat necessàries per conduir vehicles de motor.

La Policia Local de Cambrils va començar a realitzar tallers d’educació viària per infants i joves escolaritzats a Cambrils el 1991. Des de llavors, l’oferta s’ha anat ampliant i reorientant per adaptar-la a les noves realitats i d’acord amb les necessitats de la comunitat educativa i del municipi. En aquest sentit, el 2012 s’hi va sumar el programa dedicat al civisme i la convivència, i el 2016 es va ampliar l’oferta en matèria d’assetjament i ús responsable de les xares socials i internet, entre altres.

Balanç del curs passat

El passat curs 2018-2019 es van realitzar 381 sessions que van arribar a 5.440 alumnes des d’infantil fins a batxillerat o cicles formatius. A més, la Unitat d’Agents Escolars va col·laborar va col·laborar amb diversos serveis amb l’Equip del Programa de Suport a l’Escolarització del Departament d’Ensenyament i Polítiques Actives d’Ocupació de l’Ajuntament. També ha col·laborat amb els centres escolars en serveis com l’acompanyament a rues i sortides escolars, visites guiades a la Casa de la Vila i la comissaria de la Policia Local, entrevistes i mediacions.

Comentarios
Multimedia Diari