Para seguir toda la actualidad desde Tarragona, únete al Diari
Diari
Comercial
Nota Legal
  • Síguenos en:

Olorar i admirar les millors roses a Roda de Berà

L’exposició del Concurs de Roses, inaugurada ahir, també es pot visitar avui amb gairebé una cinquantena de flors

| Actualizado a 08 mayo 2022 13:08
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Per als amants de les flors naturals i la seva fragància, més concretament de les roses, aquest matí és el moment ideal per atansar-se fins a la sala d’exposicions del Patronat de Turisme, a la plaça de la Sardana de Roda de Berà i gaudir plenament de l’exposició que conté gairebé mig centenar d’aquestes flors,-quaranta-quatre, per a ser exactes- presentades a concurs de part d’una desena de participants en el certamen.

És cert que hi ha precedents a Roda d’haver-se celebrat algun concurs de roses llavors organitzat per una entitat però, transcorregut molt temps, ara ha estat la regidoria de Cultura de l’Ajuntament, encapçalada per Teresa Ferré la que ha donat un nou impuls a la cita floral, amb la complicitat del Garden Pagès, del mateix municipi i altres col·laboradors.

Cal esmentar que el concurs era obert a la participació en totes aquelles persones, principiants o aficionades que aportessin roses cultivades per elles de forma no professional, és a dir no d’hivernacle. La convocatòria ha donat l’opció de presentar roses en l’apartat de ‘la més bonica’, ‘la més olorosa’ i al roser cultivat en torreta, apartat aquest darrer que va quedar desert, ja que no va comptar amb cap presentat.

Ens afanyarem a dir que les guanyadores del concurs van ser, en la modalitat de la rosa més bonica: 1r premi, Emi Moraga; 2n, Celsa Varela i 3r Maria Gurita, dotats de 75 euros, 50 euros i 25 euros, respectivament, a més d’un roser de Garden Pagès. Pel que fa a la rosa més olorosa, els premis van ser: el 1r per a Mercè Ventosa; 2n Pastora Aceituno i 3r Maria Gurita, dotats amb les mateixes quantitats que la categoria anterior i l’obsequi del roser. Cal afegir que cada concursant podia presentar un màxim de deu roses, a competir entre les dues modalitats.

Maria Gurita, que es va endur dos tercers premis, va competir amb «roses de l’hort que tinc a Santa Oliva i no m’ho vaig pensar gaire a l’hora de presentar les meves flors a aquest concurs que m’ha semblat força interessant», tot assegurant que l’obtenció d’aquests premis «m’esperona a dedicar més temps a les flors».

El jurat qualificador ha estat format per l’alcalde, Pere Virgili; la regidora de Cultura, Teresa Ferré; el propietari del garden, Ramon Pagès; Àngel Jubete, representant de Flower; Ingrid Virgili, de Virgili Floral Art, i Roberto Marzano, expert en jardineria. Cada concursant va rebre un diploma acreditatiu de la participació i un lot de productes Flower.

Per a Teresa Ferré «aquesta primera experiència és prou engrescadora per donar continuïtat al concurs en pròximes edicions, quan arribi el maig, el mes de les flors, tant per la bellesa de l’exposició com pel fet d’incorporar una activitat més que dinamitza la cultura i la bona convivència, que també ens projecta més enllà del mateix poble».

Per la seva banda, Ramon Pagès ha posat en valor l’aposta de Roda i les formes col·laboradores pel fet «d’endegar un certamen d’aquestes característiques». El jardiner creu que «la participació s’ha de veure incrementada en les pròximes edicions, quan el boca-orella fa que moltes persones s’animin a prendre part en el futur, per allò de perdre la por, en comprovar que el concurs va dirigit a l’àmbit domèstic i no pas als professionals de la jardineria ni a floristeries». L’exposició es pot veure durant aquest matí en horari de deu del matí a la una de la tarda, amb entrada gratuïta.

Comentarios
Multimedia Diari