Parada automàtica de la central nuclear Vandellòs II per la pèrdua de la línia elèctrica de 400 KV

Els tècnics del complex atòmic analitzen les causes de l'incident , que s'ha produït aquest dimarts a les tres de la tarda

| Actualizado a 22 mayo 2017 11:34
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

¿Cree que se debe proteger el catalán en las escuelas?


No

La central nuclear de Vandellòs II ha patit una parada automàtica arran la pèrdua de la línia elèctrica de 400 KV a la qual es troba connectada. L'empresa que gestiona el complex atòmic, l'Associació Nuclear Ascó-Vandellòs II (ANAV), ha notificat al Consell de Seguretat Nuclear que l'incident s'ha produït aquest dimarts cap a les tres de la tarda. Segons han precisat, els sistemes de seguretat han actuat correctament segons el disseny i la central es troba en parada segura. Els tècnics analitzen ara les possibles causes de la pèrdua del subministrament elèctric. ANAV ha anunciat que, un cop es resolgui la incidència, la planta es tornarà a sincronitzar a la xarxa elèctrica.

 

Segons van informar els mateixos gestors, la central nuclear de Vandellòs II va patir durant 2014 tres aturades per la pèrdua del subministrament elèctric per forts vents i tempestes elèctriques. Un fenomen que no es produïa amb aquesta recurrència des dels anys 90 i que, segons ANAV, hauria impulsat la recerca de solucions conjuntament amb els tècnics de Red Eléctrica.

Comentarios
Multimedia Diari