Para seguir toda la actualidad desde Tarragona, únete al Diari
Diari
Comercial
Nota Legal
  • Síguenos en:

Peixos sense oxigen a Creixell

Els exemplars morts a la riera de la Murtra és a conseqüència de la sequera i de la falta d’aire a les llacunes estancades

| Actualizado a 05 agosto 2022 17:29
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

La regidora de Medi Ambient de l’ajuntament de Creixell Silvia Farrero i els tècnics de Medi Ambient de la Generalitat de Catalunya han estat avui divendres a la riera de la Murtra al seu pas per la localitat per tal d’avaluar la situació de manca d’oxígen a l’aigua.

Davant l’aparició d’una quantitat important de peixos morts ahir dijous a la riera, des de l’àrea delegada de medi ambient es va donar avís a la Generalitat.

Durant el matí d’avui, un equip de tècnics mediambientals i responsables polítics, encapçalats per la regidora Farrero, el cap de l’Oficina Territorial d’Acció i Avaluació Ambiental de Tarragona, Laureà Giné, i els responsables de medi ambient del Parc Natural del Delta de l’Ebre i de l’empresa pública Forestal Catalana, han estat a la riera de la Murtra de Creixell per tal d’avaluar la situació delx exemplars encara vius.

Segons han informat els tècnics especialitzats en aquests tipus de situacions, la mortalitat de peixos ha estat provocada per la manca d’oxigen a l’aigua de la riera de la Murtra que, a causa de les altes temperatures, no s’ha pogut oxigenar de manera natural. Els tècnics han destacat que, en aquesta riera, s’hi troben principalment tres especies de peixos: les llisses o llísseres, els fartets i les anguiles.

Malgrat que hi ha hagut una mortalitat important de peixos per manca d’oxigen a l’aigua, els tècnics mediambientals també han destacat que aquestes especies animals es reprodueixen amb molta facilitat i que no tots els habitants de la riera han mort. Que la captura dels supervivents és complicada ja que s’estressen amb freqüència.

Els tècnics mediambientals diuen que molts d’aquests peixos supervivents s’amaguen o es refugien en diferents racons de la Riera i sobreviuen. Amb la qual cosa està garantida la seva reproducció natural.

Aquesta circumstància es repeteix sobretot durant l’estiu, per la manca de pluges i les altes temperatures. En aquest sentit, els tècnics mediambientals de la Generalitat faran un seguiment continuat durant les properes setmanes de l’evolució de la situació.

Des de l’àrea de Medi Ambient de l’Ajuntament de Creixell, Silvia Farrero, ha volgut destacar la col·laboració que ha rebut des del primer moment de la Generalitat de Catalunya i que malgrat que aquesta situació es repeteix periòdicament a Creixell, l’ajuntament fa tots els esforços possibles per fer front a una circumstància adversa.

Comentarios
Multimedia Diari