Proposen crear un catàleg dels arbres singulars de Vila-seca

El partit Vila-secaen Comú entra la moció per la pròxima sessió plenària

| Actualizado a 27 enero 2022 10:43
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

¿Cree que se debe proteger el catalán en las escuelas?


No

El primer partit de l’oposició proposa l’elaboració d’un catàleg d’arbres singulars i masses arbòries d’interès local que per característiques botàniques, històriques o socials es consideri que mereixen protecció municipal per garantir la seva pervivència

El Grup Municipal de Vila-seca en Comú ha anunciat que portarà a debat al proper ple municipal l’elaboració d’un catàleg d’arbres singulars i masses arbòries d’interès local. La formació progressista presenta aquest catàleg com un dels instruments de planificació i gestió que ens ha de permetre protegir el nostre patrimoni natural.

Des de la coalició d’esquerres consideren que els arbres “no només tenen interès des del punt de vista mediambiental o botànic, sinó que també tenen un paper rellevant en la història col·lectiva.” Per aquest motiu, manifesten que hi ha exemplars que mereixen “especial protecció per evitar-ne el seu deteriorament, degradació o desaparició”.

La moció proposa, concretament, instar els i les tècniques de l’àrea municipal competent a elaborar un catàleg, basat en criteris botànics, socials i/o històrics per tal de garantir-ne la seva protecció a nivell municipal. A més, també plantegen iniciar un procés públic de recull de propostes per introduir al catàleg, que haurien de ser valorades per l’equip tècnic designat per a la seva l’elaboració.

A banda de tots els beneficis esmentats, la formació creu que aquest instrument de protecció i planificació també pot contribuir “a evitar tales massives a carrers i avingudes, com malauradament ha succeït en el passat”.

Comentarios
Multimedia Diari