Salou acull una jornada de treball sobre els espais blaus i el turisme de benestar

Aquesta es durà a terme el dijous 31 de març al Club Nàutic del municipi

| Actualizado a 30 marzo 2022 17:30
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

El Club Nàutic de Salou acull demà dijous la jornada amb el títol “Blue Spaces & Well-being Tourism”, Espais blaus i turisme de benestar.

Es tracta d’una iniciativa organitzada, conjuntament, entre la Diputació de Tarragona, la URV, l’Ajuntament de Salou, el Patronat Municipal de Turisme de Salou i l'Oficina d'Innovació.

L’objectiu és posar en valor els beneficis que aporten a la salut els espais blaus, és a dir, aquells que trobem a l’aire lliure, ja siguin naturals o artificials, que compten amb aigua de manera prominent i que siguin accessibles pels humans de manera pròxima o virtual, podent veure, escoltar o sentir d’una altra forma l'element.

El programa s’iniciarà a les 9.15 h, amb una benvinguda institucional a càrrec de l’alcalde de Salou, Pere Granados. A continuació, parlarà Marta Nel·lo, coordinadora del projecte i del Grup d'Anàlisi Territorial i Estudis Turístics (GRATET) del Departament de Geografia de la Universitat Rovira i Virgili, que ha dut a terme la coordinació del projecte “Blue spaces and coastal well-being; una font de salut, benestar i equilibri pel territori”.

Dins de la primera sessió, a les 9.45 h tindrà lloc la conferència “Building well-being and blue spaces in local tourism economies”, amb la Dra. Catherine Kelly, Senior Lecturer in Tourism Management, University of Brighton - UK National Blue Spaces Forum.

A continuació, seguirà la conferència “Actividades marítimas recreativas, salud y sostenibilidad”, amb el Dr. Josep Lloret, director de la Càtedra Oceans i Salut Humana, de la Universitat de Girona.

Després d’un “Blue Break”, es reprendrà la sessió, a les 11.30 h, amb la conferència “Tourism and skateholders well-being in Algarve”, a càrrec de la Dra. Margarida Santos, del Research Centre for Tourism, Sutainability and Well-being (CinTurs), de la Universidade do Algarve.

La següent presentació serà dels resultats del projecte “Blue spaces and coastal well-being: una font de salut, benestar i equilibri pel territori”, de la Dra. Marta Nel·lo i Alba Font. La coordinació del projecte ha anat a càrrec del GRATET, del Departament de Geografia de la Universitat Rovira i Virgili. 

Tot seguit, es durà a terme la presentació del Pla d’Accions Turístic de Salou: benestar i natura, a càrrec de Marc Espasa, director dels Serveis Turístics Municipals de Salou. 

I a les 13 h serà el moment per tastar "Blue Experiences", un tastet d’experiències blaves a la platja de Llevant.

Finalment, a les 15.30 h, i fins a les 17 h, es realitzarà una taula de treball Blue Spaces Salou, a nivell intern. 

Viure a prop de la costa o passar temps a les platges contribueix a un millor estat de salut mental i benestar, amb menys problemes emocionals, menor risc de depressió i millor comportament psicosocial. També augmenta les probabilitats de realitzar activitat física, tenir un estil de vida menys sedentari i augmentar els beneficis per a la salut.

La jornada es pot seguir en directe, per streaming, a través d'aquest enllaç.

Comentarios
Multimedia Diari