Salou posa en valor el seu patrimoni natural

A la Jornada de "Blue Spaces & Well-Being Tourism" l'alcalde ha parlat de la recerca de nous productes turístics, més enllà del sol i platja, com són la natura i el foment de la platja, durant tot l’any

 

01 abril 2022 10:04 | Actualizado a 01 abril 2022 12:00
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Salou va acollir la jornada de treball “Blue Spaces & Well-being Tourism”, sobre espais blaus i turisme de benestar, al Club Nàutic, amb l’assistència d’una trentena de persones, de forma presencial, i una vintena més, via streaming. L’alcalde Pere Granados va presidir l’acte de benvinguda institucional, junt amb la coordinadora del projecte i del Grup d'Anàlisi Territorial i Estudis Turístics (GRATET) del Departament de Geografia de la Universitat Rovira i Virgili, Marta Nel·lo.

Cal dir que aquesta jornada va ser organitzada, conjuntament, entre la Diputació de Tarragona, la URV, l’Ajuntament de Salou, el Patronat Municipal de Turisme de Salou i l'Oficina d'Innovació. L’objectiu era posar en valor els beneficis que aporten a la salut els espais blaus, és a dir, aquells que trobem a l’aire lliure, ja siguin naturals o artificials, que compten amb aigua de manera prominent i que siguin accessibles pels humans de manera pròxima o virtual, podent veure, escoltar o sentir d’una altra forma l’aigua.

L’alcalde de Salou ha fet referència, durant el seu discurs de benvinguda, a l’origen de les destinacions turístiques de sol i platja, les quals “neixen pel 'well-being’, per la salut”, atès que “la gent visitava la platja pels banys al mar, per passar uns millors hiverns”. Des de l’Ajuntament, ha assenyalat, "som conscients de la importància del sol i platja, però no és suficient”, per això, ha explicat, “vam iniciar tot un treball per investigar i crear nous productes turístics”, com són la natura i el benestar.

En aquest sentit, ha parlat de la recuperació de la vegetació autòctona i protecció del litoral de Salou, mitjançant el projecte del Camí de Ronda; així com de les 25 platges i cales, rodejades per penya-segats i miradors. I ha encoratjat les persones assistents a gaudir de les vistes de Salou i de tota la seva costa i natura.

Així mateix, ha fet èmfasi a la gran aposta de Salou pel foment de la platja, durant tot l’any, com a altre nou producte turístic, per millorar la salut i benestar, i desestacionalitzar la temporada, a través de diferents activitats, com l’esport outdoor, junt al mar. Un treball que s’està duent a terme des del Patronat Municipal de Turisme, a través de la seva nova Oficina d’Innovació.

També ha assenyalat que els “blue spaces” també inclouen les fonts als espais urbans, les quals, a través del moviment d’aigua, generen “molt bones sensacions a les persones”.

Per la seva banda, la coordinadora del projecte i del Grup d'Anàlisi Territorial i Estudis Turístics (GRATET) del Departament de Geografia de la Universitat Rovira i Virgili, Marta Nel·lo, ha manifestat que “és un projecte d’investigació i, també, de transferència”, és a dir, que tot i que té una part acadèmica i d’investigació, una altra part important és “compartir els coneixements i avenços amb el territori”.

Nel·lo ha recordat, també, que, l’any passat, ja s’havia treballat amb l’Ajuntament de Salou i el Patronat de Turisme, en un altre projecte relacionat amb el ‘well-being”.

Programa

En el decurs d’aquest matí, ha tingut lloc la conferència “Building well-being and blue spaces in local tourism economies”, amb la Dra. Catherine Kelly, Senior Lecturer in Tourism Management, University of Brighton - UK National Blue Spaces Forum.

Seguida de la sessió “Actividades marítimas recreativas, salud y sostenibilidad”, amb el Dr. Josep Lloret, director de la Càtedra Oceans i Salut Humana, de la Universitat de Girona.

Després d’un “Blue Break”, s’ha reprès la jornada amb la conferència “Tourism and skateholders well-being in Algarve”, a càrrec de la Dra. Margarida Santos, del Research Centre for Tourism, Sutainability and Well-being (CinTurs), de la Universidade do Algarve.

La següent presentació ha estat dels resultats del projecte “Blue spaces and coastal well-being: una font de salut, benestar i equilibri pel territori”, de la Dra. Marta Nel·lo i Alba Font. La coordinació del projecte ha anat a càrrec del GRATET, del Departament de Geografia de la Universitat Rovira i Virgili.

Tot seguit, el director dels Serveis Turístics Municipals de Salou, Marc Espasa, ha presentat el Pla d’Accions Turístic de Salou: benestar i natura.

I, a continuació, s’ha pogut descobrir "Blue Experiences", un tastet d’experiències blaves a la platja de Llevant, on les persones assistents han pogut conèixer el surf, la marxa aquàtica i la pràctica de mindfulness, al costat de la platja.

Finalment, aquesta tarda, es realitza una taula de treball Blue Spaces Salou, a nivell intern.

La jornada es pot seguir per streaming, o bé consultar-la, posteriorment, a través del següent enllaç: https://www.youtube.com/watch?v=PcAh2kxKWV8

Comentarios
Multimedia Diari