Torredembarra commemora a les víctimes de l’Holocaust i recorda Esteve Cañellas

L'acte serà aquest 29 de gener a partir de les 19 hores.

| Actualizado a 24 enero 2022 09:36
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

¿Cree que se debe proteger el catalán en las escuelas?


No

La Regidoria de Cultura de l’Ajuntament de Torredembarra ha organitzat una jornada, el 29 de gener, per commemorar el Dia Internacional en Memòria de les Víctimes de l’Holocaust i el Memorial Esteve Cañellas Margalló.

Programa d’actes:

A les 19 h, al jardí de la Biblioteca Mestra Maria Antònia:
Acte institucional: lectura del manifest i ofrena. Acompanyament musical a càrrec de Roger García i Aloma Martí Cañellas. Hi prendrà part la Corporació Municipal i familiars de l’Esteve Cañellas Margalló, torrenc deportat pels nazis i mort al camp de concentració de Gusen.

A les 20 h, a l’Espai Cultural de la Sala del Mar
Projecció de la pel·lícula d'animació franco-catalana "Josep", que narra la commovedora història del dibuixant republicà Josep Bartolí al camp d'Argelers. Premi César 2021. Amb la col·laboració del REC.

Els actes són d’accés lliure, amb aforament limitat.

D’altra banda, durant aquest mes de gener i fins el dia 15 de febrer, es pot visitar a la Biblioteca Mestra Maria Antònia l'exposició itinerant “Maus: Relat d'un supervivent”, produïda per Inrevés Edicions i la Subdirecció General de Biblioteques de la Generalitat de Catalunya.

El còmic Maus, d'Art Spiegelman, va ser publicat a Nova York entre el 1986 i el 1991 i va rebre, entre d'altres, el premi Pulitzer (1992), esdevenint l'única obra, no periodística, que l'ha guanyat. Aquest còmic explica la història real del pare de l'autor, Vladek Spiegelman, jueu polonès, durant la Segona Guerra Mundial. Juntament amb l'exposició, el públic trobarà un conjunt de llibres i còmics que parlen sobre l'holocaust, la guerra i els règims autoritaris a diversos països del món.

L’Ajuntament de Torredembarra pertany a la Xarxa Mai Més d’Ajuntaments per la memòria i prevenció del feixisme, impulsada per l’Amical de Mauthausen.

Comentarios
Multimedia Diari