Whatsapp Diari de Tarragona
Para seguir toda la actualidad desde Tarragona, únete al Diari
Secciones
Canales
Diari
Comercial
Nota Legal
  • Síguenos en:

Torredembarra, el primer dels casals que obre la Fundació Pere Tarrés a la província aquest estiu

Son vuit que es reparteixen per diverses localitats. En total s’esperen uns 3.700 nens i nenes de diverses edats fins a finals d’agost

28 junio 2022 17:39 | Actualizado a 28 junio 2022 17:57
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Com cada any, el curs escolar arriba al seu tram final i tornen els casals, colònies, campaments i la resta d’activitats de lleure educatiu que tenen lloc a l’estiu. En el cas de les comarques de Tarragona, aquesta setmana arrenquen els primers casals a Torredembarra (Tarragonès), Valls (Alt Camp) i Albinyana (Baix Penedès).

Un dels primers casals que obre portes aquest estiu és el casal municipal Escola Molí de Vent de Torredembarra, organitzat per la regidoria de Joventut de l’Ajuntament de Torredembarra i coordinat per la Fundació Pere Tarrés.

En aquest casal hi participaran cada setmana uns 72 infants i joves entre els 3 i els 12 anys. A diferència de l’any passat, les activitats s’agruparan en un únic espai, a l’escola Molí de Vent del municipi, ja que les mesures sanitàries per neutralitzar l’expansió de la pandèmia ho permeten.

El casal allargarà les seves activitats fins el 5 d’agost. Els nens, nenes i joves podran participar en sortides a la platja, activitats esportives o piscina, entre d’altres. També es preveuen dues excursions, una al parc aquàtic Port Aventura Caribe Aquatic Park, i una altra a l’espai natural dels Muntanyans, on els infants participaran en una activitat de neteja de la platja organitzada per la regidoria de Sostenibilitat de l’Ajuntament.

En total, i amb les inscripcions encara obertes, es preveu que més de 3.700 infants, adolescents i joves participin a la demarcació en les diverses propostes de lleure educatiu que promou la Fundació Pere Tarrés, una xifra similar a la del 2019, any previ a la pandèmia, ha explicat avui la delegada a la demarcació de la Fundació, Montse Vall.

A banda dels tres casals que ja estan activats, n’hi haurà a Capafonts i l’Argentera (Baix Camp), la Morera del Montsant (Priorat), Roda de Berà i Salou (Tarragonès). A banda, Vall ha explicat que una de les novetats d’enguany és oferir beques a les famílies vulnerables per tal de que els seus fills puguis fruïr d’aquestes activitats diverses. També ha explicat Valls que hi haurà colònies becades on hi col·laboren amb la Fundació ajuntaments i consells comarcals.

Apart de la vintena de casals que obriran al llarg de l’estiu a les comarques de Tarragona, aquests mesos també tindran lloc a la casa Artur Martorell de Calafell colònies relacionades amb activitats d’esport d’aigua i per millorar les competències lingüístiques, en què hi participaran més de 1.500 infants, adolescents i joves. A més, la casa de colònies d’Els Josepets, a les Cases d’Alcanar, també acollirà al voltant de 200 nens i nenes al llarg de l’estiu.

Uns casals més necessaris que mai

La inauguració del casal de Torredembarra, que va començar dilluns, va comptar amb la participació de la Regidora de Joventut, Pili Hernández, i amb la delegada de la Fundació Pere Tarrés a les comarques de Tarragona, Montse Vall, que ha destacat que aquest estiu, el lleure educatiu tindrà un cop més una funció de recuperació emocional, després de dos anys de pandèmia que han deixat seqüeles psicològiques en els infants i joves.

A més, a la crisi del covid-19 se n’ha sumat una de nova, la generada per la guerra a Ucraïna, que ha disparat la inflació, així com els preus de la cistella de la compra, cosa que ha generat noves dificultats a les famílies més vulnerables.

Per això, és més important que mai que cap infant es quedi aquest estiu sense el seu dret a gaudir de les activitats de lleure. Sobretot perquè des de la Fundació Pere Tarrés creiem que les activitats de lleure educatiu són una experiència única de creixement per als infants, adolescents i joves que contribueixen tant al seu desenvolupament personal com emocional alhora que adquireixen competències educatives i socials, hàbits i valors que seran clau en la seva vida personal i professional.

Més beques i programes per a famílies en situació vulnerable

En aquest context de crisi, garantir que tot infant pugui gaudir d’activitats de lleure és un dels grans reptes de l’estiu. Per això la Fundació Pere Tarrés reforçarà els seus programes educatius adreçats a infants de famílies en situació de vulnerabilitat i les seves línies de beques per tal d’ajudar a finançar casals i colònies a les famílies amb pocs recursos. Més de 800 infants podran beneficiar-se aquest estiu d’aquests programes becats, una xifra que es podria incrementar al final de l’estiu, ja que el període de sol·licitud de beques encara està obert.

A nivell global, la Fundació Pere Tarrés espera que en el conjunt de les seves activitats d’estiu hi participaran més de 35.000 persones, una xifra similar a la d’anys anteriors a la pandèmia.

També aquest any, l’entitat espera becar més infants que mai per l’augment de la situació de vulnerabilitat de moltes famílies. L’any passat a tota Catalunya i a les Illes Balears, la Fundació per Tarrés va becar 5.249 infants perquè poguessin participar en casals i colònies, i enguany s’espera que la xifra podria arribar als 6.000.

A més, enguany, l’entitat ha obert una nova línia de beques adreçada específicament als infants de famílies refugiades de la guerra d’Ucraïna.

Comentarios
Multimedia Diari