Torredembarra participa en la campanya de control del transport escolar

La Policia Local activa aquest dispositiu fins el dia 30. La iniciativa està impulsada pel Servei Català de Trànsit

| Actualizado a 24 enero 2022 11:56
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

¿Cree que se debe proteger el catalán en las escuelas?


No

Aquesta setmana, entre avui dilluns 24 i diumenge 30 de gener, des del Servei Català de Trànsit (SCT) coordinem amb Mossos d’Esquadra, Policies Locals i Vigilants Municipals una campanya intensiva de controls de transport escolar, de menors i viatgers, tant en zona interurbana com en zona urbana. Una de les policies locals que ja s'ha activat és la de Torredembarra.

Coincidint amb la represa de l’escola després de les vacances de Nadal i, per tant, amb més mobilitat d’aquest tipus de transports, els agents vigilaran sobretot les condicions administratives, del servei i dels vehicles.

Entre d’altres aspectes, controlaran si disposen d’una autorització administrativa específica per a realitzar el servei; l’ús dels sistemes de seguretat passiva, com el cinturó de seguretat o els sistemes de retenció infantil; o el compliment de les parades o itineraris fixats. Aquestes inspeccions tenen com a objectiu garantir i augmentar la seguretat viària dels desplaçaments col•lectius que es fan amb autocars. 

En la darrera campanya de control de transport escolar, menors i de viatgers, el juny de 2021, en una setmana, es van sancionar 82 vehicles dels 571 controlats.

La majoria d'autocars i autobusos denunciats van ser per les condicions del vehicle i per incomplir les condicions administratives. 

El 90% dels accidents del transport escolar són en pujar o baixar de l’autobús. Solen ser atropellaments per distracció del menor, el conductor o els pares. Alguns consells bàsics són:

Extremar la precaució a l’hora de pujar i baixar del vehicle per no patir cap accident.

Anar asseguts correctament durant tota la ruta i procurar no aixecar-se fins que l’autocar no estigui completament aturat.

El cinturó de seguretat també s’ha de portar cordat en aquells autobusos i autocars que en porten. L’ús d’aquest element de seguretat passiva redueix el risc de morir en un 75% i el fet de no utilitzar-lo multiplica per 25 el risc de patir lesions greus o mortals en cas de bolcada o gir brusc. Segons la normativa de trànsit, tots els autocars matriculats a partir de l’octubre de 2007 n’han de portar.

Comentarios
Multimedia Diari