Torredembarra presenta una exposició de fotografies del confinament

L’exposició ‘Estat 365’, de la fotògrafa torrenca Imma Font Mas, es podrà visitar del 4 al 30 d’abril, a la Sala Lluís d’Icart

| Actualizado a 30 marzo 2022 16:51
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

La Regidoria de Cultura de l’Ajuntament de Torredembarra presenta l’exposició ‘Estat 365’, de la fotògrafa torrenca Imma Font Mas, que es podrà visitar del 4 al 30 d’abril, a la Sala Lluís d’Icart.

Aquesta es basa en el projecte artístic ‘Estat 365’, 365 fotografies que Imma Font van penjar a l’estat del seu WhatsApp entre el 4 juny de 2020 i el 3 de juny de 2021. S’ha triat una mostra de 65 fotografies per a aquesta exposició, amb un mínim d’una imatge per setmana.

La temàtica de les fotografies és molt diversa però tenen en comú que han estat preses i retocades exclusivament amb la càmera del telèfon mòbil (iPhone 11 amb òptiques gran angular i súper gran angular) i a l’exposició es presenten en un mateix format de 50x50.

Imma Font ha explicat que ‘Estat 365’ neix de la necessitat imperiosa de fer fotografies cada dia després del confinament més dur que es va patir a l’inici de la pandèmia i durant el qual es va mantenir fotogràficament inactiva. Va decidir compartir dia a dia les fotografies a través de l’estat del WhatsApp perquè era ràpid, segur i amb distància.

En paraules de la fotògrafa, «pels que tenim costum de fotografiar, el moment de disparar és un moment íntim entre l’espai, la càmera i un mateix». I el resultat d’aquest moment íntim és el que Imma Font ens mostra a ‘Estat 365’.

Imma Font Mas ha estudiat Fotografia a l’Institut d’Estudis Fotogràfics de Catalunya i grau superior de gràfica publicitària a l’Escola d’Art i Disseny de Tarragona.

Del 1990 fins al 2008 va ser la fotògrafa oficial del Centre d’Art Font de Torredembarra i des d’aleshores és freelance. Altres exposicions seves han estat sobre la història popular i religiosa de Torredembarra (2019) i sobre el folklore popular torrenc (2003). Entre els seus projectes recents, també es troba ‘Flors invisibles’, ‘Nova York’ i ‘El bosc’.

‘Estat 365’ es podrà visitar del 4 al 30 d’abril en el següent horari:

  • Accés pel Pati del Castell: de dilluns a divendres, de 10 h a 17 h i dijous, fins a les 20 h.
  • Accés pel Camí de l’Era: divendres i dissabtes, de 18 h a 21 h.
  • 15 i 18 d’abril, tancat.
  • 8 d’abril, a les 20 h: presentació i visita comentada a càrrec de l’autora.

Comentarios
Multimedia Diari