Un sicari va ser l'autor de la mort d'un home a Mont-roig el 2008

Els Mossos resolen el primer cas d'homicidi que van afrontar des del seu desplegament a Tarragona

| Actualizado a 20 mayo 2017 21:40
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Resolt el cas d'assassinat d'un home holandès tirotejat en una urbanització de Mont-roig del Camp (Baix Camp) el 31 de desembre del 2008. Sis anys després els Mossos han pogut concloure que l'autor d'aquest homicidi per arma de foc va ser un sicari contractat per un tercer, qui seria l'autor intel·lectual del crim. La policia vol tancar el cercle per descobrir l'inductor mentre el suposat sicari, de nacionalitat marroquina, es troba en parador desconegut des de fa quatre anys. Segons ha pogut saber l'ACN, la víctima es dedicava al desembarcament de droga i s'havia guanyat moltes enemistats. Va ser el primer homicidi que van assumir els Mossos des que es van desplegar al territori el novembre del 2008.

 

El crim es va cometre en un xalet individual de luxe, amb piscina i càmera de seguretat, ubicat a la urbanització El Casalot, al municipi de Mont-roig del Camp (Baix Camp). El succés va agafar per sorpresa el veïnat d'aquest tranquil barri residencial. La víctima va aparèixer tirotejada. El cos presentava diversos impactes de bala.

 

El fet que l'home, de mitjana edat i nacionalitat holandesa, es dediqués a desembarcar droga i sostreure-la als traficants fa pressuposar a la policia que la víctima podia tenir molts enemics. Una única persona va ser la responsable dels trets. Els Mossos van recuperar l'arma, amagada en uns matolls pròxims a l'escenari del crim.

 

Una arma del món de l'hampa

L'arma havia estat adquirida al mercat il·legal. Provenia de l'armeria Arminse de Viladecans (Baix Llobregat), establiment que es va veure involucrat en una operació de la Guàrdia Civil per desmantellar una important xarxa criminal que proveïa armes a un clan de narcotraficants i aquest les distribuïa entre delinqüents.

 

Segons les investigacions policials, el suposat sicari seria l'última persona que va posseir aquesta arma, en la qual es va trobar ADN. El cas, però, no es podrà donar per tancat fins que no se'l localitzi, es pugui esclarir qui el va contractar i treure'n tot l'entrellat. Amb tot, la policia no descarta la possibilitat que el sicari també sigui mort.

Comentarios
Multimedia Diari