Vandellòs tindrà un nou equipament municipal a la plaça Drs. Gil-Vernet

Fins al 30 de març, els veïns podran fer suggeriments sobre la futura destinació de la finca adquirida per l'Ajuntament

| Actualizado a 22 mayo 2017 21:35
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

¿Cree que se debe proteger el catalán en las escuelas?


No

L’Ajuntament de Vandellòs i l’Hospitalet de l’Infant posarà a disposició dels veïns de Vandellòs un nou equipament públic a la Plaça Drs. Gil-Vernet. En concret, a la finca que va adquirir en aquesta cèntrica plaça, ubicada al nucli històric del poble, amb la intenció de fer-la servir com a dependències municipals.

Perquè pugui ser d’ús públic, caldrà realitzar una intervenció global al conjunt de l’edifici existent a l’actualitat, segons s’ha explicat aquesta setmana als veïns, durant la sessió informativa que a l’Auditori de Vandellòs, convocada per l’Ajuntament.

Per aquest motiu, s’haurà d’adequar el volum de l’immoble actual (eliminar-ne una planta) i adaptar-lo als requisits normatius en matèria de seguretat estructural, accessibilitat, mesures contra incendis i evacuació dels ocupants; aïllament tèrmic i eficiència energètica; instal·lació elèctrica, d’aigua, sanejament i telecomunicacions, etc.

Un altre objectiu de la intervenció serà augmentar la superfície disponible d’espai públic a nivell de la plaça, amb la incorporació de bona part de la superfície del solar.

«La idea és millorar la imatge i ampliar la Plaça Drs.Gil-Vernet, que és la zona central del poble, on es celebren la majoria d’actes i festes i on estan ubicats els elements patrimonials més importants de Vandellòs: Ca la Torre i la torre annexa medieval», assenyala l’alcalde, Alfons Garcia.

Per dur a terme aquesta actuació sobre l’edifici actual, que es troba deshabitat i en desús, es respectaran els paràmetres que fixa el Pla d’ordenació urbanística municipal (POUM) i la legislació urbanística en general. Segons els paràmetres del POUM, el nou equipament municipal podrà tenir com a màxim planta baixa i dues plantes pis, d’acord amb els usos determinats.

Amb l’objectiu de decidir la futura destinació d’aquest nou equipament, l’Ajuntament ha demanat a la ciutadania que li faci arribar els seus suggeriments. Es pot fer fins dilluns de la setmana vinent, dia 30 de març, a través d’Internet, mitjançant la pàgina web municipal; o adreçant-se a l’oficina municipal d’atenció ciutadana de Vandellòs, ubicada a la seu de l’Ajuntament, on hi ha una bústia de suggeriments.

El consistori assegura que es compromet a tenir en compte les opinions del veïnat a l’hora de decidir els usos del nou equipament municipal.

Comentarios
Multimedia Diari