Vila-seca reviu el seu passat agrícola amb els Tres Tombs

La Festa Major de Sant Antoni recupera un altre dels seus elements clau amb la participació d’una dotzena de carretes i carruatges i mig centenar de cavalls

17 enero 2022 19:40 | Actualizado a 17 enero 2022 19:53
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Temas:

A Vila-seca no s’entén la Festa Major sense cavalls. Si aquest diumenge es van reviure les curses del Cós de Sant Antoni, aquest dilluns ha estat el torn de recuperar un altre dels elements imprescindibles dins de la Festa Major d’Hivern. Feia dos anys que els Tres Tombs no recorrien els carrers de Vila-seca i, tot i la presència de mascaretes entre els assistents, genets i carreters, la cita va deixar un aroma a normalitat que es trobava molt a faltar. I això que la festivitat de Sant Antoni coincidia enguany amb l’abominable ‘Blue Monday’, el dia que ha estat escollit per alguns científics com el més trist de l’any.

Lluny de qualsevol mal auguri, el bon temps i un gran ambient al carrer van ser la recepta de Vila-seca per combatre el pessimisme del tercer dilluns de l’any. Centenars de veïns i veïnes van seguir la tradicional desfilada i van omplir els carrers des de l’avinguda de la Generalitat fins a la plaça de l’Església, on va tenir lloc la benedicció d’animals. La Banda Sones de Pasión de Reus obria la desfilada amb el so dels tambors, cornetes i trompetes. Tot seguit, la imatge de Sant Antoni, patró de Vila-seca, precedia la dotzena de carretes i carruatges i el mig centenar d’equins que van recórrer els carrers de la vila.

Entre els participants, hi havia carruatges originals arribats de diferents punts de la demarcació, des de Valls o Alcover, fins a Albinyana, Marçà o Tivissa. No van faltar els carros carregats d’eines, barrils d’aiguardent, vi o moscatell, lleteres o les caixes de queviures, tirats per cavalls, mules, ponis i ases amb els seus millors ornaments. Un dels carros que es van poder veure per primera vegada va ser el d’un aljub de ‘Cal Xolo’ de Valls, que s’havia estrenat un dia abans a la capital de l’Alt Camp. Tot plegat, un viatge a un passat no massa llunyà que alguns dels més grans van poder reviure en primera persona i que els més petits van descobrir amb fascinació.

Però més enllà de la recreació històrica, els Tres Tombs van servir per poder veure de prop alguns exemplars impressionants del Club Hípic Tomás Santiago, que van aixecar aplaudiments gràcies a la seva exhibició de ritme, o una desena de membres de l’Hípica West Fork de totes les edats que van mostrar un tast de ‘horseball’, un innovador esport que barreja el polo, el bàsquet i el rugbi.

Per finalitzar els Tres Tombs, els equins participants van rebre la tradicional benedicció al seu pas per davant de la Parròquia de Sant Esteve, davant d’una gran expectació. Va ser llavors quan els veïns i veïnes van poder portar les seves mascotes a les escales de la plaça de l’Església per rebre l’aigua beneïda.

Comentarios
Multimedia Diari