Este sitio web puede utilizar algunas "cookies" para mejorar su experiencia de navegación. Por favor, antes de continuar en nuestro sitio web, le recomendamos que lea la política de cookies.

Èxit a l’acte central de Setmana de la Natura a Salou

M'es d'un centenar de participants al primer Bioblitz celebrat a l’Estat que ha incorporat l’inventari del fons marí.

Diari de Tarragona

Whatsapp
Els nens mirant una de les serps autòctones del Mediterrani.

Els nens mirant una de les serps autòctones del Mediterrani.

Aquest dissabte 10 de juny, més d'un centenar de persones, la majoria famílies, han participat en un Bioblitz que, amb seu logística als Triangles, ha explorat i catalogat la biodiversiversitat, la riquesa ecològica, de la Cala Crancs i el seu entorn. Ha estat organitzat per l’Ajuntament de Salou amb la col·laboració de Limonium.

El Bioblitz és una activitat de ciència ciutadana que prové del món anglosaxó. És un període curt i intens de monitoratge biològic amb la intenció d’identificar totes les espècies vives en un espai delimitat o protegit. En aquesta activitat un grup de científics, naturalistes i voluntaris realitzen un estudi de camp intensiu en un temps determinat.

Salou-medi ambient
Adults i nens escoltant les explicacions.

Els itineraris han tractat sobre fauna, flora i geologia: líquens, plantes superiors, algues marines, invertebrats terrestres, invertebrats marins, peixos, aus (terrestres i marines), amfibis, rèptils i mamífers. Com a novetat, cal destacar que ha estat el primer Bioblitz celebrat a l’Estat que ha incorporat l’inventari del fons marí, ja que hi haurà dos itineraris a realitzar amb snorkel.

Durant tot el dia les persones que hi han assistit han pogut veure amb detall fòssils a les roques, la geologia d'aquesta costa, unes 300 espècies de: peixos, papallones, insectes, ocells, etc.

A l’espai dels Triangles s'han fet diverses activitats que han posat de manifest la biodiversitat d’aquesta zona del Cap Salou

L’alcalde, Pere Granados, acompanyat de la regidora de Medi Ambient, Julia Gómez, i altres responsables municipals han acudit a la cita on s’ha demostrat la importància mediambiental de la zona.

A darrera hora de la tarda, un grup de persones, especialment canalla, han retirat de la platja de Cala Crancs uns dos metres cúbics d'ungla de gat, una espècie vegetal invasora. Amb aquesta acció es vol afavorir la presència de vegetació autòctona com el borró, el qual s'ha plantat en el seu lloc.

Salou-Medi ambient
Alguns dels voluntaris arrencant plantes invasores prop de Cala Crancs.

Posteriorment, les dades obtingudes seran molt valuoses en tota l’estratègia de recuperació del medi natural del cap de Salou, inclosa la restauració de l’entorn de l’antiga finca de l’advocat Pedrol Rius, Cala Morisca, ara propietat de l’Ajuntament i que està immersa en un procés de reconstrucció natural.

Aquesta activitat forma part dels actes de la Setmana de la Natura (www.setmananatura.cat) coordinada per la Xarxa de la Custòdia del Territori, que inclou centenars d’actes de voluntariat ambiental i coneixement del medi arreu del país, entorn el dia mundial del medi ambient (5 de juny).

Temas

Comentarios

Lea También