‘A media voz’, Premi Ciutat de Reus del Memorimage

En la quinzena edició del festival, la pel·lícula guanyadora del Premi Cinema-Rescat i del Premi del Públic ha estat ‘La vuelta de San Perón’

30 noviembre 2020 05:40 | Actualizado a 09 diciembre 2020 18:09
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

La quinzena edició de Memorimage, Festival Internacional de Cinema de Reus va entregar ahir al vespre els Premis Memorimage 2020 en una cerimònia de cloenda que es va emetre en streaming. A media voz de Heidi Hassan i Patricia Pérez Fernández va guanyar el Premi Ciutat de Reus. El jurat va destacar «la capacitat d’aprofundir al voltant de la memòria individual i col·lectiva d’una generació de cineastes cubanes emigrades del seu país, fent-ho amb un llenguatge audiovisual molt ric i original». A més, el jurat va voler valorar «com l’obra explica amb gran qualitat cinematogràfica una relació pràcticament epistolar feta amb filmacions de la vida quotidiana que reflexionen sobre la mirada, la migració, els codis o l’amistat».

Per altra banda, el Premi Cinema-Rescat ha estat per La vuelta de San Perón de Carlos Müller, la pel·lícula ha rebut també el Premi del Públic, patrocinat per Rabassa i consistent en 300 € per al director. La pel·lícula explica la història al voltant d’una cinta 16mm trobada en una caixa de pizza a l’Argentina. En aquesta edició, els alumnes dels instituts participants en el MemoriJove van decidir amb els seus vots atorgar el Premi MemoriJove a La batalla per les xarxes de David Fontseca, una reflexió sobre el poder de les xarxes socials i les fake news en els moviments socials més importants. El festival Memorimage va cloure ahir a la nit amb més de 2.600 espectadors, una xifra que anirà creixent fins al dia 24 de desembre, ja que el públic podrà seguir veient una selecció de pel·lícules a Filmin. La vuelta de San Perón, El abogado, El hombre que pudo salvar la vida de Michael Jackson i Los Glosters estaran disponibles per a tots els subscriptors de la plataforma fins al 24 de desembre.

Comentarios
Multimedia Diari