‘Acte de fe’, del tortosí Carlos Martorell, a l’Eufònic Urbà

La proposta inaugurarà l’extensió a Barcelona del festival d’arts sonores, visuals i digital-performatives de les Terres de l’Ebre

31 enero 2021 07:40 | Actualizado a 31 enero 2021 08:51
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

La vuitena edició de l’Eufònic Urbà, l’extensió a Barcelona del festival d’arts sonores, visuals i digital-performatives que se celebra a finals d’estiu a les Terres de l’Ebre, referma la seva aposta per l’experimentació i portarà al centre Arts Santa Mònica una dotzena de propostes entre el 4 i 6 de febrer.

De fet, el tret de sortida, el dijous 4 de febrer, el marcarà Acte de fe, una coproducció a cinc bandes entre Eufònic, Fira Tàrrega i Fira Mediterrània de Manresa amb el suport de Convent de les Arts d’Alcover i Konvent.0.

Es tracta d’una proposta creada i dirigida pel músic tortosí Carlos Martorell que vol ser una relectura de cançons tradicionals religioses passades pel sedàs del segle XXI, on el mateix Martorell interactua amb Adrià Grandia i Marc Vilajuana. Una conjunció de tres artistes multidisciplinaris de diferents generacions que se sumen a una intel·ligència artificial i barregen els sons de la viola de roda, el pandero i els sintetitzadors per crear una litúrgia contemporània que indaga sobre la relació entre la tecnologia i les icones mediàtiques. L’actuació es podrà seguir en línia a través del canal de YouTube del festival, que també es trobarà enllaçat a www.eufonic.net.

L’Eufònic Urbà referma l’aposta per l’experimentació i portarà al centre Arts Santa Mònica instal·lacions, que es podran visitar a l’Arts Santa Mònica fins al 28 de febrer; actuacions en directe que, a causa de l’actual situació, seran en línia i es podran seguir pel canal de YouTube del festival; i obres a la Sala Sintètica del festival.

Comentarios
Multimedia Diari