Albert Pla dirigeix la ‘Teràpia col·lectiva’ de Buhos

El grup de Calafell incorpora elements teatrals i adapta el repertori en un espectacle que s’estrenarà a l’Espluga de Francolí

30 noviembre 2020 21:30 | Actualizado a 22 diciembre 2020 17:03
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Buhos emprendrà el 19 de desembre a l’Espluga de Francolí una gira per teatres i auditoris catalans que han anomenat Teràpia col·lectiva. La banda ha decidit «reinventar-se» dalt de l’escenari atenent a les condicions amb què el públic pot seguir ara mateix els concerts: assegut i sense moure’s gaire. Per això, abaixaran les revolucions que caracteritzen els seus directes i hi deixaran entrar l’element teatral, amb un repertori variat i adaptat per oferir més proximitat. El conductor d’aquesta teràpia és Albert Pla, col·laborador habitual de la banda en directe i a qui ara han convidat a posar en solfa la seva nova «aventura».

La música centrarà l’espectacle de Buhos, però no serà l’únic element. Teràpia col·lectiva es presenta, de fet, com una obra de teatre musical amb crítica social, humor i sàtira. En el context actual, sense poder actuar en places majors ni festivals, ni per descomptat davant de multituds que ballin al seu so, la banda que lidera Guillem Solé ha buscat un espectacle més reposat, amb una narrativa més propera al teatre que al recital de cançons.

Quant al repertori, no es tracta de noves composicions creades expressament per l’espectacle sinó d’una barreja dels seus grans èxits i les cançons del disc que van publicar a principis de desembre, El dia de la victòria (Música Global). Bona part de les peces, això sí, han estat versionades o adaptades per l’espectacle teatral. Auditoris i teatres són l’espai escollit per oferir Teràpia col·lectiva. I ja hi ha una vintena de places confirmades fins al maig del 2021, entre les quals el Teatre Àngel Guimerà d’El Vendrell, el Teatre Fortuny de Reus i el Kursaal de Manresa.

Comentarios
Multimedia Diari