Anthus fusiona jazz amb sons mediterranis al seu nou disc

El cantant, compositor i arranjador d'origen sicilià canta en català, en anglès i en una llengua inventada

07 abril 2021 07:44 | Actualizado a 07 abril 2021 08:01
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Anthus, considerat per la critica musical com “una de les millors veus del jazz del país”, presenta el seu nou disc 'Acrobatic Heart', que consolida un cop més el segell tant personal d’aquest artista: una fusió de jazz contemporani amb sons de la nostra mediterrània. El cantant, compositor i arranjador d'origen sicilià canta en català, en anglès i en una llengua inventada, algunes de les peces.

'Acrobatic Heart', és el seu quart àlbum i revela l’evolució artística del cantant, qui persisteix en desenvolupar la fusió entre el jazz i els sons de la mediterrània, una especialitat que en els últims anys, ha projectat Anthus a convertir-se en eEl crooner del jazz mediterrani”, segons la critica especialitzada.

Aquest nou disc troba inspiració en les darreres vivències de l’artista i te la intenció de dibuixar com d’elàstic és el nostre cor i quantes històries viu al llarg de la nostra vida. Històries d’amor, d’alegria i tristesa, pèrdues i noves victòries. Històries d’aquelles que ens fan entendre que tenim un cor capaç de caminar llargs recorreguts, córrer maratons, realitzar verticals, fer equilibrisme, superar obstacles, caminar sobre cordes. En altres paraules, autentiques acrobàcies, d’aquí el nom de l’àlbum: Acrobatic Heart –  Cor acrobàtic.

 

 Un disc fet amb ànima i cos i una forta dosi de virtuosisme

Amb vuit temes, alguns amb lletra i altres utilitzant la veu com un instrument, Anthus explora nous territoris regalant-nos un disc innovador. L’àlbum s’obra amb la peça “Soma Na Kor”, un autèntic bany de sons tradicionals i contemporanis, que ens il·lustren l’essència del disc. En aquest tema, Anthus canta en una llengua inventada que ens recorda antigues melodies de pobles que ja no hi son. En el disc destil·len també temàtiques socials de la nostra actualitat més crua. La violència de gènere en la peça 'Portrait' n’és un exemple. 'Mare Mortum' finalitza el nostre viatge per aquest disc; una composició amb lletra en català que dibuixa l’odissea de millers de persones que perden la vida en la nostra mar.

En aquesta nova experiència musical Anthus s'avala de músics de renom del panorama jazzístic a Catalunya, como Oriol Vallès (trompeta), Max Villavecchia (piano), Giuseppe Campisi (contrabaix) i Ramón Díaz (bateria).

 

Biografia d'un artista atrevit

La força vital d’Anthus prové d'un petit tocadiscs –una reliquia, al cap i a la fi– a través del qual,  la seva àvia li posava cançons per entretenir-lo.  Així, als vuit anys, Anthus va descobrir el cant, escoltant els crooners dels 50 i 60, els grans del jazz, com per exemple la veu de Frank Sinatra, Nat King Cole, entre d'altres.

Inquiet, curiós i amb un fort desig de descobrir nous estils musicals i el món, i amb una bàsica formació en cant i interpretació, va emprendre un nou rumb que el va conduir a Irlanda.

A Dublin va iniciar els seus estudis en el jazz, més concretament a la Guildhall School of Music and Drama on hi va obtenir la llicenciatura en Jazz Performance, destacant per la veu i el seu art compositiu.

Després d'uns anys a Irlanda, el Mediterrani el va tornar a cridar. Durant un viatge a Catalunya, en descobreix  l’ambient jazzístic, la fusió de cultures amb les seves inquietuds i les seves tradicions.

"Per fi he trobat la ciutat que estava cercant, Barcelona", Anthus va pensar. Des d'aleshores ha estat col·laborant amb diferents músics de renom del panorama jazzístic català on ha estat cercant un estil propi, una nova terra des d'on compondre i expressar.

Al llarg de la seva carrera, Anthus ha publicat diferents treballs com “Radici”, musiques de Sicília en clau de Jazz, “Profundament Jazz” un viatge pels clàssics del Jazz dels Estats Units on posa lletra a temes purament instrumentals de les icones del jazz com els de Chick Corea o Wayne Shorter. El seu recorregut ha continuat amb el seu penúltim disc “Calidoscòpic” nomenat als Premis “Enderrock 2017” com a millor disc de l’any i Anthus com “millor artista revelació”.

Anthus ha actuat en els millors festivals i cicles del nostre país, com ara el Festival internacional de Jazz de Barcelona, de Girona, Terrassa, Platja d’Aro, com també al Festival internacional de Jazz de Talavera, Roccella, Lecco o Catania entre d’altres.

 

Comentarios
Multimedia Diari