Arrenca l’edició més local del Festival Guant de Valls

Fins al 8 de desembre, la ciutat serà l’epicentre de món titellaire amb la participació de nou companyies artístiques catalanes

02 diciembre 2020 20:20 | Actualizado a 22 diciembre 2020 17:03
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Des de Cambrils a Celrà passant per Vilassar de Mar, Maià de Montcal o Valls. La 16a edició del Festival Guant, que ha arrencat aquesta setmana, té un marcat caràcter català, ja que les nou companyies que conformen el cartell d’enguany vénen de diferents punts de Catalunya. La direcció del Festival, en aquests moments d’incertesa a causa de la Covid-19, ha volgut apostar de manera decidida per recolzar a les companyies del territori.

Es podran veure dues estrenes absolutes en el marc del certament. Concretament, demà al Teatre Principal es podrà veure per primera vegada l’espectacle Fragile (18.30 h) de la companyia Labú Teatre. Labú és un projecte artístic de creació escènica contemporània i investigació de l’objecte, atmosferes i paisatges visuals format per l’Anna Ros i l’Andreu Sans. Utilitzen un llenguatge únic, ple de textures, plasticitat i música, creant quadres visuals en moviment, utilitzen materials ordinaris i els transformen en quelcom extraordinari. Amb Fragile mostraran un delicat retrat de la fragilitat, una fragilitat que també pot ser bella i poderosa.

La (petita) Moby Dick de la Cia. Eudald Ferré també veurà la llum per primera vegada en el Festival Guant, el 8 de desembre en el Convent de les Arts d’Alcover amb diferents sessions d’aforament limitat (11 h/12 h/13 h/17 h/18 h). Una història d’amor encapçalada per una gran balena que encisarà a petits i grans.

Entre les propostes també destaca El lloc? De ser nosaltres (avui, 20.30 h). El projecte neix de la voluntat de trobada artística entre pare i filla (Pep i Sira Aymerich), un com escultor i performer i l’altra com a ballarina de dansa contemporània. Han construït una rèplica exacta del seu cos en forma de marioneta articulada, i damunt de l’escenari combinaran dansa, música i moviment. Per altra banda, Mil bocins de terra seca (dissabte, 18 h) és l’última producció de la companyia Zipit, un espectacle que parla de la sequera i de l’empenta que cal per a solucionar els problemes que ens causen dolor.

Els més petits també podran gaudir de la màgia dels titelles damunt de l’escenari del Teatre Principal amb Maüra, filla de la terra (diumenge, 11.30 h), un plàstic i visual espectacle inspirat en l’obra de Joan Miró on es conta com va sorgir el sol, la lluna i les estrelles. Clourà el festival el diumenge la companyia Petit Bonhom amb Cocoué (18 h), una invocació a la creació, a la capacitat que tots tenim a fer i desfer amb les nostres mans, a construir la història just en el lloc on les idees encara no tenen forma.

Durant els dies del festival el públic que vagi al Principal es trobarà amb l’exposició Matito, l’alegria de viure sense fer res! Un muntatge on coneixerem i ens divertirem amb el Matito un titella de guant alegre i juganer que té com a únic objectiu a la vida no fer res. Totes les localitats estan a la venda a través del canal en línia www.valls.cat i a la taquilla del Teatre Principal de Valls els dimecres de 18 a 21 h i els divendres de 12 a 13.30 h.

Comentarios
Multimedia Diari