Dediquen una placa a Perucho

L'escriptor estava molt vinculat a Albinyana

29 octubre 2021 16:53 | Actualizado a 29 octubre 2021 17:06
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Notícies relacionades:

- Un homenatge dels nens d'Albinyana

- La relación con Miró y la pérdida para El Vendrell

- L'Any Fantasmagòric

- Xaconín. La inspiración

- Gran autor de país petit

 

La ciutat de Barcelona ha descobert aquest divendres una placa dedicada al novel·lista, poeta i crític d’art Joan Perucho (1920-2003) a la façana de l’edifici del barri de Gràcia, on va viure (Avinguda de la República Argentina, 248). 

Perucho estava molt vinculat a Albinyana on tenia una casa i acudia sovint per inspirar les seves obres.  L’acte ha tingut lloc el dia en què es compleixen 18 anys de la mort de l’autor i en el marc de l’any Perucho per commemorar el centenari del seu naixement. Per part d’Albinyana ha acudit l’alcalde Joaquim Nin.

Maria Lluïsa Cortés, dona de l’escriptor, ha assegurat que està «molt contenta» del reconeixement a la seva trajectòria i ha lamentat que és «molt trist» que no ho pugui veure, però que «més val tard que mai»

Julià Guillamon, amic de la família i especialista en la figura de Perucho, ha explicat que l’autor era un escriptor «molt particular», ja que va introduir la literatura fantàstica «en un moment en què ningú en feia». 

Llicenciat en dret i jutge de professió, Perucho ha estat autor d’una prolífica obra literària compresa per més de 60 títols, des de l’assaig, la novel·la i el conte. El seu univers literari es caracteritza pel distanciament del realisme i el gust per la fantasia, la curiositat històrica, la màgia, la mitologia i l’esoterisme.

A Albinyana es prepara pel primer cap de setmana de novembre activitats sota el títol de 100 + 1 i seguim... per recordar els 101 anys del naixement de Joan Perucho (7 de novembre de 1920). 

 

Comentarios
Multimedia Diari