‘El Barato i les sabatilles màgiques’, un conte per fer realitat els somnis

Infantil. L’autora Monika Escuer presenta el segon llibre de la col·lecció ‘Contes màgics de Reus’

11 abril 2021 07:10 | Actualizado a 11 abril 2021 07:22
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

«El Barato és una de les botigues de Reus que sempre m’ha cridat l’atenció, pels seus passadissos, escaletes que pugen i baixen... És un espai meravellós i especial». Amb aquestes paraules l’autora Monika Escuer (Reus, 1964) explica per què ha decidit que el segon volum de la col·lecció ‘Contes màgics de Reus’, iniciada a Quorum per la mateixa autora amb Institut Pere Mata, una porta a la ciència (2019), tingui com a escenari principal l’històric establiment de la capital del Baix Camp.

Així, explica Monika Escuer, «la màgia comença perquè enguany fa 140 anys que aquest establiment té les portes obertes i segueix sent un lloc emblemàtic, on la gent que hi treballa coneix el gènere que tracta i hi pots confiar. Per mi, la màgia és que entres per la porta i un cop a dintre no saps que et trobaràs».

El conte El Barato i les sabatilles màgiques té dues protagonistes. «La Paola, una nena d’onze anys, vol comprar les seves primeres sabatilles de punta i la Cori, propietària de la botiga, ja les hi té reservades», detalla Monika Escuer, qui continua explicant que «quan la nena va a recollir les seves sabatilles a la botiga, com sempre, hi ha molta gent i ha de fer cua. Per això, s’asseu esperant el seu torn i mira la gent que entra i que surt, les teles que l’envolten, les disfresses que pengen del sostre... I fruit del desig de tenir les seves sabatilles, emprèn un viatge màgic per obtenir-les, i que són lluents com les seves il·lusions».

En aquest sentit, l’autora reusenca recorda que «quan algú compleix un somni, tot és més bonic que la realitat i tot llueix més».

Així, per tota ballarina –assegura Monika Escuer– «les sabatilles de punta són molt especials. La meva filla des de ben petita volia tenir l’edat suficient per poder-se-les posar, ja que el peu ha d’estar format per poder ballar sobre les puntes. Així que va tenir l’edat per poder-les utilitzar, vam anar fins a El Barato. Estava encantada. Va ser una mica màgic el fet que de seguida s’adaptés a les sabatilles».

És per això que l’autora emfatitza que «als nens i nenes els hem d’acompanyar en el seu camí per la vida, però no els hem de tallar les ales, sinó ajudar-los a volar». De fet, amb la intenció de transmetre aquests valors, Monika Escuer ha presentat aquesta setmana el llibre a la Biblioteca Central Xavier Amorós i la Biblioteca Pere Anguera de Reus, acompanyada del cantautor reusenc Fito Luri. «Als nens i nenes els vaig transmetre que qualsevol d’ells pot ser el i la protagonista del llibre, i que les sabatilles de punta podien ser unes sabates de claqué, unes botes de futbol, un llapis si els agrada dibuixar..., és a dir, hem d’ajudar-los a fer realitat els seus somnis». El conte El Barato i les sabatilles màgiques ja té successor. Segons explica l’autora la tercera entrega de la col·lecció ‘Contes màgics de Reus’ tindrà com escenari el Centre de Lectura de Reus. «El tercer conte és una continuïtat del segon perquè quan la protagonista ja té les seves sabatilles, se n’aniran a estrenar-les. I així el lector esbrinarà si realment són màgiques o si el que les mou és la màgia del treball diari de la Paola», conclou Monika Escuer.

Comentarios
Multimedia Diari