El Festival Roca Foradada de Torredembarra oferirà sis actuacions aquest estiu

Els concerts estan programats entre el 10 de juliol i el 21 d’agost amb una àmplia varietat d’estils

02 mayo 2021 19:10 | Actualizado a 05 mayo 2021 16:08
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

La regidoria de Cultura de l’Ajuntament de Torredembarra presenta la tretzena edició del Festival Roca Foradada amb un programa que creix i que enguany aplega sis actuacions entre el 10 de juliol i el 21 d’agost. Flamenc, havaneres, cançó d’autor, folk, jazz, swing, a un preu molt assequible: 7 € l’entrada i preus reduïts de 5 € per a diversos col·lectius. Es tracta d’una programació musical molt eclèctica, amb una àmplia varietat d’estils musicals, destacant enguany l’altíssima presència femenina dalt de l’escenari. 

La regidora de Cultura, Núria Batet, ha explicat que l’organització afronta el Festival amb molta il·lusió de recuperar les actuacions musicals de gran format després de temps sense poder-ne programar i amb el convenciment que el públic respondrà, després de l’èxit de l’edició del 2020, que també es va haver de celebrar amb mesures de seguretat sanitària. L’aforament seguirà sent limitat, però aquesta vegada amb una distribució de seients pensada per a bombolles de convivència, cosa que pot suposar una oferta aproximada de 230 entrades per concert. Totes les actuacions es mantindran al recinte de la Roca Foradada, al port de Torredembarra.  

Programació: 

Dissabte 10 de juliol, a les 22 h, Las Migas (flamenc). 

Las Migas presenten Empatia amb valentia i amb una posada en escena que col·loca les quatre components en diferents situacions, no sempre esperades. Les cançons d’aquest nou espectacle s’han creat per aprofundir en aquest concepte. Són composicions noves que fan olor de mar, de natura, de flamenc, de transgressió, de lluita per millorar les coses i canviar-les. 

Dissabte 24 de juliol, a les 22 h, Port Bo (havaneres).  

El grup Port Bo neix l’any 1966 a Calella de Palafrugell amb motiu de la presentació del llibre Calella de Palafrugell i les havaneres. El grup, juntament amb altres amants del gènere, és l’impulsor de la cantada d'havaneres de Calella de Palafrugell, i hi ha intervingut en totes les edicions. A més de participar en les cantades més importants de Catalunya, ho ha fet també arreu del món. En l’actualitat, el grup el formen Josep Nadal (tenor), Irineo Ferrer, Mineu (baríton) i Carles Casanovas (veu baixa, guitarra i direcció musical). 

Divendres  30 de juliol, a les 22 h, Guillem Roma (cançó d’autor). 

Aquest 2021 és un any de novetats esperades pel músic osonenc Guillem Roma, que presenta nou treball i que arribarà amb una energia renovada i fresca, i amb altes dosis d’optimisme. Cançons que ens faran activar i reflexionar a parts iguals amb l’originalitat i la connexió que caracteritzen l’artista, amb totes les ganes de retrobar-se amb el públic, amb l’elegància d’una posada en escena cuidada fins a l’últim detall, i amb talent i músics de primera línia.  

Dissabte 7 d’agost, a les 22 h, The Black Barbies (jazz, swing, soul i funk). 

The Black Barbies és una de les propostes més originals i innovadores del panorama musical actual. Aquesta banda de Barcelona reuneix músics de diverses procedències, tant estilístiques com geogràfiques (Espanya, Itàlia, Àfrica), motiu pel qual des de la primera nota crea una sensacional barreja explosiva de sons i sabors d’allò més extraordinària. Sempre amb un so fresc, enganxós i sensual, combinen temes propis i hits versionats de tots els temps. A ritme de jazz, swing, soul i funk, la seva música és un viatge pels diferents estils de la música negra i el pop que convida a moure el cos, a cantar i a gaudir d’un espectacle únic. Més que un concert, The Black Barbies equival a show dinàmic i molt de ritme, una festa des del principi fins a la fi. 

Dissabte 14 d’agost, a les 22 h, Maria Jaume (folk acústic). 

Na Maria Jaume té 20 anys i presenta el seu disc de debut, Fins a maig no revisc, produït per Pau Vallvé. Propera i sincera, crua i transparent, el seu folk acústic estén un pont entre les grans cantautores de l’indie contemporani i la fecunda escena mallorquina actual. En el disc, hi predominen els moments íntims i introspectius, però ben puntuat amb hits pop i algun divertiment. En els primers compassos de la seva trajectòria, Maria Jaume ha actuat ja en festivals com Vespres d’Hivern, Tastautors, Mobofest o Portalblau. Va pujar a l’escenari del Teatre Principal de Palma al costat de Miquel Serra i també va col·laborar en el disc de Salvatge Cor cantant Flor de fusta. I just abans de l’estiu va oferir un concert reproduït en continu per al Primavera Sound. 

Dissabte 21 d’agost, a les 22 h, Quartet Brossa (folk). 

El Quartet Brossa, en la seva versió oberta de Col·lectiu Brossa, emprèn un nou projecte entusiasta i eclèctic que combina el coneixement de la música clàssica amb un alt sentit lúdic i enjogassat. El projecte Folkestral pretén orquestrar de manera folk les melodies que els grans compositors del segle xix i xx van prendre a la música tradicional. Buscant la inspiració en camps prèviament menystinguts per la música culta, molts compositors van prendre o imitar melodies tradicionals per incorporar-les o adaptar-les a les seves creacions pròpies. El Col·lectiu Brossa, davant aquesta injustícia, i a la manera de Robin Hoods musicals, robarà de nou aquestes melodies als grans compositors, rics d’èxit (Xostakóvitx, Brahms, Falla, Stravinsky i un llarg etcètera), per retornar-les de manera festiva i trapella a l’estil tradicional. Una proposta jocosa i bromista que intenta, com és habitual en el Quartet Brossa, d’una banda, difuminar les fronteres entre allò culte i allò popular i, de l’altra, eixamplar el valor de les grans obres de la història de la música.  

Mesures de Seguretat: S’aplicaran, en la data de cada concert, les condicions que exigeixin les autoritats sanitàries i el Departament de Seguretat i Protecció Civil en els controls d’accés i durant l’espectacle, per a la prevenció de la Covid-19. En cas de cancel·lació, es retornarà l’import de les entrades. 

Preu general: 7 € per cada concert.  Preu reduït: 5 € per a persones majors de 65 anys, jubilats, pensionistes, discapacitats, famílies nombroses, famílies monoparentals, aturats i persones beneficiàries de la renta mínima d’inserció. 

Venda d’entrades a partir del 15 de maig: www.torredembarra.cat  

El Festival Roca Foradada l’organitza la Regidoria de Cultura de l’Ajuntament de Torredembarra amb el suport del Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya, de la Diputació de Tarragona i de Port Torredembarra. 

Comentarios
Multimedia Diari