Más de Cultura

El pensament de Churchill a ‘L’últim home d’Estat’

L’actor Joan Carreras posa avui en escena, al Teatre Fortuny (20.30 h), la paraula i el discurs del polític 

Sílvia Fornós

Whatsapp
Avui, Joan Carreras posarà en escena el pensament, paraula i discurs de Sir Winston Churchill a ‘L’últim home d’Estat’. FOTO: Cedida

Avui, Joan Carreras posarà en escena el pensament, paraula i discurs de Sir Winston Churchill a ‘L’últim home d’Estat’. FOTO: Cedida

«Un retrat irreverent i políticament incorrecte de la personalitat de Sir Winston Churchill». Amb aquestes paraules el director artístic del cicle Grans Mestres, Francesc Cerro-Ferran, descriu l’obra L’últim home d’Estat, que avui tindrà lloc al Teatre Fortuny de Reus (20.30 hores). Joan Carreras, un dels actors més britànics de l’escena nacional, posarà en escena el pensament, paraula i discurs de Churchill des d’una dimensió teatral mai vista fins ara. 

«Darrere d’un gran tintà com Winston Churchill, de vegades, hi ha uns peus de fang. Per això, en L’últim home d’Estat ensenyem que els mites també són molt humans i tenen moltes febleses», afirma Francesc Cerro-Ferran, qui recorda que «Churchill va ser una persona turmentada pel seu passat, sobretot per la seva infantesa. A més, va tenir, durant tota la vida, una necessitat constant de fer coses perquè li reconeguessin els mèrits». En relació amb aquest aspecte, el director artístic del cicle Grans Mestres rememora una frase del polític britànic: «Tot allò que les persones recorden de mi, que va ser el meu èxit, realment va ser el meu fracàs». «Això demostra que com més triomfava, més fracassava en l’àmbit personal», afirma Francesc Cerro-Ferran. 

«En aquests moments, per la crítica, Joan Carreras és el millor actor que tenim en aquest país. A sobre de l’escenari és una persona extremadament generosa, molt intuïtiva i que ràpid agafa la dimensió del personatge i el color emocional. És una bèstia escènica»

De la posada en escena, el director artístic comenta que «posem en joc el pensament, paraula i discurs de Churchill». La reflexió política donarà pas a la dimensió humana del personatge, perfilant d’una manera molt singular una de les figures més controvertides de la història universal. «Volem explicar el contrapunt humà del personatge, que la història de vegades vol amagar. Quan una societat vol crear herois, a vegades, el que fa és mitificar tot el que ha fet i ha dit, i amagar les seves febleses», afirma el director artístic. 

L’actor Joan Carreras portarà a escena «les llums i ombres» de Sir Winston Churchill. «Durant una hora i deu minuts, serà una mirada peculiar d’aquest personatge amb uns punts d’humor anglès», explica Francesc Cerro-Ferran i afegeix que «en aquests moments, per la crítica, Joan Carreras és el millor actor que tenim en aquest país. A sobre de l’escenari és una persona extremadament generosa, molt intuïtiva i que ràpid agafa la dimensió del personatge i el color emocional. És una bèstia escènica».

Temas

Comentarios

Lea También