El piano, epicentre de ‘Beethoven simfònic’ a Tortosa

Els músics Maria Lombarte i Manel Miró actuaran aquest proper dissabte, 10 d’abril, a les 20 hores, al Teatre Auditori Felip Pedrell

08 abril 2021 13:33 | Actualizado a 08 abril 2021 13:35
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

«Apostem per fer dels nostres concerts un espectacle on tot tingui un sentit, on la posada en escena jugui un paper important per fer entendre millor allò que expressem amb la nostra música. Un maridatge perfecte de disciplines artístiques amb el piano com a protagonista». Aquesta és la carta de presentació d’Àmarim, formació integrada pels pianistes Maria Lombarte i Manel Miró i destaquen que «des de la presentació dins del Festival Pedrell, hem realitzat els espectacles Teclejant a quatre mans i el Rèquiem de Mozart».

Els músics actuaran aquest dissabte 10 d’abril (20 hores) a la Sala Gran del Teatre Auditori Felip Pedrell de Tortosa. Oferiran el concert Beethoven simfònic, revolució a quatre mans, que compta amb la col·laboració escènica de la Cia. Pinya Bauschen. El piano serà l’epicentre de la commemoració del 250 aniversari del naixement de Ludwig van Beethoven. Així, expliquen que durant el concert «ens endinsem en el repertori simfònic del compositor per mostrar el piano amb el seu màxim esplendor sonor. Un resum de la vida i dels anhels del compositor: des del seu incansable esperit revolucionari, a la intensa recerca de la llibertat que l’acompanyà tota la seva vida arribant, per fi, a plasmar-la amb l’últim moviment de la novena simfonia que s’ha convertit en un símbol de llibertat».

Artista i geni
Del compositor, Maria Lombarte i Manel Miró recorden que «és el primer artista i geni reconegut per la societat» i afegeixen que «ell sap que la seva música passarà a la història, i vol que transcendeixi amb el temps. A Beethoven li devem la forma en què ens relacionem amb la música, ell és el primer que ens diu que la música té un sentit i que és la més alta de les filosofies». A més, destaquen que «és el primer cop que un compositor és considerat un geni creador, i per aquest motiu l’aristocràcia de l’antic món vienès es compromet a donar-li els mitjans econòmics perquè escrigui la música que vulgui i quan vulgui, només en cas que li vingui de gust». 

Les entrades per al concert Beethoven simfònic, revolució a quatre mans ja es poden comprar al web del Teatre Auditori Felip Pedrell.

Comentarios
Multimedia Diari