El tortosí Dionis Escorsa guanya la Biennal d’Art

L’artista s’emporta el premi amb ‘El balcó invers’, una creació audiovisual realitzada durant el confinament.

29 noviembre 2021 09:37 | Actualizado a 29 noviembre 2021 14:53
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

L’artista s’emporta el premi amb ‘El balcó invers’, una creació audiovisual realitzada durant el confinament
El Museu d’Art Modern de la Diputació de Tarragona (MAMT) va acollir dissabte passat el lliurament de premis de la Biennal d’Art i la inauguració de l’exposició de l’obra guanyadora, de les dues que han obtingut accèssit i de les deu finalistes, en un acte presidit per la presidenta de la institució, Noemí Llauradó. Totes les obres es podran visitar fins al 16 de gener. El visitant hi pot contemplar les propostes artístiques fruit de la reformulació d’aquest històric certamen, que ha fusionat els premis de pintura i escultura en un de sol per tal d’adaptar-se a les noves tendències creatives.

L’obra del tortosí Dionis Escorsa O’Callaghan El balcó invers ha estat la guanyadora de la Biennal d’Art 2021. Es tracta d’una creació audiovisual que mostra un centenar de dibuixos realitzats durant els mesos de confinament que analitzen com la pandèmia i el procés de digitalització ha alterat la relació entre el que és domèstic i el que és o es fa públic. El projecte guanyador ha obtingut un total de 6.000 euros.

Els accèssits, de 3.000 euros cadascun, es van lliurar a les obres: Tierras raras de María García Ruiz (Valdepeñas) i El final de un vacío es el principio de otro de Fermín Jiménez Landa (Pamplona). L’obra de Maria García és una videoinstal·lació que aborda la relació entre imatge, paisatge, cos i territori. I pel que fa a l’obra de Fermín Jiménez, es compon d’un conjunt format per 9 fotografies, una sèrie de vídeos i una carta on l’artista reflexiona sobre l’escultura d’Oteiza.

Les obres seleccionades són Temps suspès, d’Eduard Comelles Allué; Alineaciones, d’Ángela Cuadra Casas; Rumbo a Eleusis, de Borja Santomé Rodríguez; La font, de Pau Magrané Figuera; Plasma fantasma. Imago + Pupa, d’Ariadna Parreu Alberich; Bauzaun, de Svantje Busshoff; Ventura, d’Anna Jornet Puig; Colorimetries de la Ribera d’Ebre, d’Olga Olivera Tabeni; L’ombra del núvol de Gerard Boyer Ballesteros, i Donacions de Matteo Guidi. La participació en la Biennal d’Art de la Diputació d’enguany ha crescut prop d’un 80%.

El certamen ha rebut 241 obres, 188 més que en l’anterior edició celebrada l’any 2019, quan se’n van rebre 53. De les 241 obres que s’hi han presentat enguany, 42 són d’autors de la demarcació de Tarragona.

Comentarios
Multimedia Diari