Más de Cultura

Cultura Sant Jordi 2021

Ensenyar els valors als més menuts de la mà dels contes de Mans Unides

La col·lecció ‘Conte valors’ de l’ONG parla de solidaritat, respecte, generositat i igualtat

M. RECASENS

Whatsapp
La col·lecció de Mans Unides ‘Conte valors’ parla de respecte, solidaritat i igualtat. FOTO: DT

La col·lecció de Mans Unides ‘Conte valors’ parla de respecte, solidaritat i igualtat. FOTO: DT

Amb el títol genèric Conte valors, Mans Unides fa un temps va iniciar una col·lecció de contes infantils basats a ressaltar els valors de vida: el respecte, la solidaritat, la generositat, la igualtat...

Per aquest Sant Jordi posa a l’abast dels infants el tercer llibre de la col·lecció que tracta de la responsabilitat. Aquest consta de tres contes: Una paraula màgica, El trencaclosques i el Pardal Valentí. El seu objectiu és incidir en la responsabilitat amb un mateix, amb els altres i amb el planeta, la nostra casa comuna. Els altres dos exemplars de la col·lecció tracten els valors de la generositat i la igualtat.

En conjunt, posen en relleu el respecte i la valoració de la diversitat com a font d’enriquiment humà, l’absència de qualsevol mena de discriminació i l’empatia amb tots els éssers humans.

Els contes estan bellament il·lustrats i fomenten en els infants la sensibilització i la creativitat i abracen en petites dosis allò que preocupa la societat actual. L’objectiu és ajudar als més petits a assentar els seus valors per tal que el dia de demà puguin comptar amb ells i tenir eines que els permetin pensar i actuar per ells mateixos.

La col·lecció de Conte valors està editada en català i en castellà. Va adreçada als infants de tres a nou anys i el cost-donatiu de cadascun dels llibres és de deu euros, que són destinats als projectes que porta a terme Mans Unides envers les comunitats més vulnerables dels països en vies de desenvolupament. Es poden comprar a la Delegació de Mans Unides a Tarragona. Rambla Nova 119, escala B, 1r.1a.

Temas

Comentarios

Lea También