La Mostra de Jazz i Blues de Cambrils es trasllada a primavera amb cinc concerts

Elena Ley & Miguel Talavera, Womblues, Elisabet Raspall Trio, Carles Viarnès i el quartet Fumero formen el cartell

24 marzo 2021 16:10 | Actualizado a 24 marzo 2021 17:38
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

La Mostra de Jazz i Blues de Cambrils torna a la primavera, dotze anys després de la seva primera edició, amb cinc actuacions entre abril i maig: Elena Ley & Miguel Talavera, Womblues, Elisabet Raspall Trio, Carles Viarnès i el quartet Fumero, Pérez, Arnedo & Lucía Fumero. «Els mesos de tardor son mesos amb molta activitat cultural a la nostra població i també al Camp de Tarragona. Per això s’ha optat per tornar a abril i maig, com l’any 2010, per evitar coincidir amb altres propostes», explica l’associació Cambrils la mar de jazz, organitzadora d’aquest event. Els concerts es podran escoltar al Teatre del Casal i a la Cripta de l’Ermita. I s’està a l’espera que la situació sanitària permeti el contacte per tornar a celebrar la gran festa del Jazz al Parc.

Enguany, l’organització vol fer un homenatge a la dona dins el món del jazz i el blues per visualitzar la feina d’aquestes com a intèrprets i com a creadores. De fet, el cartell parteix d’una obra que la pintora local Nuri Mariné ha fet expressament per l’ocasió en la qual apareixen una pianista, una trompetista i una cantant just davant de la platja de Cambrils.

Així, la mostra començarà el 10 d’abril (20h) al Teatre del Casal amb el duet de country/bluegrass Elena Ley & Miguel Talavera, que presentarà les composicions del seu disc American stories. El festival es traslladarà a la Cripta el diumenge 18 d’abril (19.30h) amb l’actuació d’Elisabet Raspall Trio, formació liderada per aquesta pianista i compositora de Vilanova i la Geltrú que tot just acaba de ser proclamada finalista dels premis Enderrock en la categoria de jazz. El dia 1 de maig a les 20h al Teatre del Casal serà el torn de Womblues, un allstars integrat per la cantant i guitarrista Montse Pratdesaba (Big Mama Montse), l’armonicista Sweet Marta i la pianista Sister Marion.

El diumenge 2 de maig la Mostra de Jazz i Blues farà un viatge cap a la música minimalista i contemporània del pianista d’Igualada Carles Viarnès, un músic que l’any passat va participar al Sonar i que arriba a Cambrils després d’una espectacular actuació l’any passat a la Cartoixa d’Escaladei dins el Festival Terrer. La Cripta serà un espai idoni per les composicions del seu disc Nun i també algunes sorprenents versions al piano de dos clàssics de Camarón de la Isla, que va enregistrar durant el confinament.

El festival finalitzarà el dissabte 8 de maig a les 20h al Teatre del Casal amb el grup Fumero, Pérez, Arnedo & Lucía Fumero. Es tracta d’un conjunt en el qual hi participa el veterà contrabaixista Horacio Fumero –músic que va acompanyar durant molts anys a Tete Montoliu-, que estarà acompanyat en aquesta ocasió pel guitarrista Dani Pérez i pel bateria Guillem Arnedo. En aquesta ocasió i excepcionalment, el trio el completarà la cantant i pianista Lucía Fumero, que s’afegirà al trio en el qual hi participa el seu pare.

La Mostra de Jazz i Blues és un projecte de Cambrils la mar de jazz amb el suport de l’Ajuntament de Cambrils, la Diputació de Tarragona i la Generalitat, així com el grup de teatre la Teca i la Coral Verge del Camí.

Comentarios
Multimedia Diari