‘La Passió’ de la Teatr’Era i el Comitè de Solidaritat Òscar Romero sumen esforços aquest diumenge

Vila-seca. L’Auditori Josep Carreras acull demà la quarta gala a benefici dels projectes de l’entitat

10 abril 2021 07:10 | Actualizado a 10 abril 2021 07:51
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Un text clàssic. Un muntatge àgil i modern. Una visió més íntima. La Teatr’Era, el grup de teatre amateur sense ànim de lucre de Castellvell del Camp, representarà demà diumenge 11 d’abril a les 18 hores a l’Auditori Josep Carreras de Vila-seca La Passió, dirigida per Jordi Mateu i que resulta una adaptació dels textos de les tres grans passions del país: la d’Ulldecona, de Jaume Vidal i Alcover; la d’Olesa, de Joan Povill i Adserà; i la d’Esparreguera, de Ramon Torruella i Satorra.

«La posada en escena és sòbria, amb els elements essencials, però amb un muntatge àgil i innovador que dóna un ritme cinematogràfic a l’espectacle», destaquen des del grup de teatre amateur, que compta amb el suport de l’Ajuntament de Castellvell del Camp, la Diputació de Tarragona i la Federació Catalana de Passions.

En aquesta última posada en escena de la temporada de La Passió –la representació s’ha exhibit, des del passat mes de febrer, a Capafonts, Maspujols, Reus i Castellvell del Camp– la protagonista principal serà la solidaritat, ja que la recaptació de l’espectacle es lliurarà íntegrament al Comitè de Solidaritat Òscar Romero (COR), per seguir endavant amb els projectes sanitaris i educatius que es desenvolupen a la zona de Huehuetenango de Guatemala, en la que l’organització hi col·labora. Així, un any més l’Auditori Josep Carreras de Vila-seca i La Teatr’Era refermen el seu compromís solidari amb l’associació. «L’objectiu de la gala és recaptar fons per aquests treballs sanitaris i educatius que es fan a Guatemala, concretament per a dos consultoris i l’ampliació i millora d’un hospital. A més a més s’està dotant a una escola dels mitjans i professionals necessaris», explica Miquel Maria Biarnés Margalef, metge que treballa activament amb el Comitè de Solidaritat Òscar Romero. En aquest sentit, recorda que «els dos consultoris que s’han creat han estat en zones on no existien i a l’hospital, que ja existia, se l’ha dotat de més infraestructura, maquinària i habitabilitat». 

És per això que Miquel Maria Biarnés Margalef recorda que «tot i que enguany, a conseqüència de les mesures sanitàries, l’aforament de l’Auditori Josep Carreras de Vila-seca serà reduït ens agradaria omplir tots els seients per continuar fent realitat les obres engegades en els dos consultoris i l’hospital» i remarca que l’associació treballa per acompanyar els pobles i les persones més desafavorides d’Amèrica Llatina desenvolupant projectes de formació, capacitació i desenvolupament. El preu de l’entrada de l’espectacle és de 10 euros que es destinarà íntegrament al COR i es poden reservar a través de la pàgina web de l’Auditori Josep Carreras de Vila-seca. Si bé, les persones que no puguin assistir i vulguin col·laborar poden fer-ho a través de la Fila Zero que ha creat l’entitat (S05 2100 0392 15 0200083295).

Comentarios
Multimedia Diari