La Setmana del Llibre en Català premia Xavier Graset

El periodista vila-secà rebrà el Premi Difusió, per parlar sempre de llibres al ‘Més 324’, i l’escriptor Biel Mesquida rebrà el Premi Trajectòria

23 julio 2021 12:25 | Actualizado a 23 julio 2021 12:28
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Temas:

La 39a Setmana del Llibre en Català, que se celebrarà del 10 al 19 de setembre al Moll de la Fusta de Barcelona, tindrà 227 expositors en 69 mòduls i premiarà l’escriptor Biel Mesquida i el periodista vila-secà Xavier Graset. 

El president de la comissió organitzadora de la Setmana, Joan Carles Girbés, explicà que la fira vol ser «un altaveu i un punt de trobada» de l’edició en català, perquè s’hi presentaran 270 novetats. Es manté la ubicació al Moll de la Fusta per complir tots els protocols sanitaris en comptes de l’habitual avinguda de la Catedral (el 2020 ja es va fer en aquest emplaçament), on volen tornar, tot i que «aquest any no és possible». Girbés lloà l’espai del moll davant el mar, que guanya espai, manté les mesures de l’any passat i recupera els tres escenaris de la Setmana. 

La Setmana del Llibre en Català preveu fer unes 250 activitats, entre presentacions, taules rodones, signatures i itineraris literaris, amb la voluntat de ser «motor» d’ajuda a l’edició en català. 

El certamen homenatjarà Gemma Romanyà i en aquesta edició ha creat el Premi Difusió, que ha recaigut en el periodista vila-secà Xavier Graset, que ahir va agrair el guardó i va dir que està «content de parlar de llibres» en el seu programa Més 324. A més a més, La Setmana ha concedit el Premi Trajectòria a Biel Mesquida, que ha celebrat que l’edició en català l’apreciï: «També escrivim per ser estimats», ha dit. 

La Setmana també acollirà el Making Catalan Literature Travel for International Publisher and Agent, amb 14 editors i agents literaris internacionals, i sumarà sinergies amb festivals literaris catalans.  El president de l’Associació Catalana d’Editors en Llengua Catalana (Editors.cat), Joan Sala, ressaltà que la Setmana ha estat un dels pocs «grans esdeveniments que no s’han deixat de fer per la pandèmia», i assenyalà que el primer semestre del 2021 un de cada tres llibres venuts a Catalunya, era en català.

Comentarios
Multimedia Diari