La il·lusió de la col·lecció ‘Contes Màgics’ es trasllada al Centre de Lectura

La tercera publicació de l’autora Monika Escuer es un homenatge a l’Escola de Dansa 

08 diciembre 2021 19:39 | Actualizado a 09 diciembre 2021 06:43
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

«La màgia no cal anar a buscar-la molt lluny, sinó que la podem trobar en el dia a dia, en les petites coses que ens ajuden a evolucionar i ens fan aprendre». Aquest és l’aprenentatge que l’autora reusenca Monika Escuer Ros invita a fer, també, en la tercera entrega de la col·lecció Contes Màgics de Reus (Quorum Llibres). Després de publicar, Institut Pere Mata Una porta a la ciència i El Barato i les sabatilles màgiques, l’acció es trasllada al Centre de Lectura de Reus.

«El conte La màgia balla al Centre de Lectura és la continuïtat i el final de la història que comença amb el segon conte. La protagonista continua sent la Paola, qui ara ja té les sabatilles de punta, que tant desitjava, per poder fer dansa. Ara, haurà de comprovar si les sabatilles són o no, realment, màgiques», desvetlla l’autora. Per tot això, assegura Monika Escuer, «el conte és un homenatge a les professores de l’Escola de Dansa del Centre de Lectura», on presentarà el llibre el pròxim 18 de desembre en un acte a la Sala Hortensi Güell a les 11.30 hores. La presentació anirà a càrrec de la directora de l’Escola de Dansa del Centre de Lectura, Teresa Aguadé, mentre que l’Escola de Dansa del Centre de Lectura ens oferirà l’actuació del segon acte del Ballet del Trencanous de Tchaikovski.

Sobre l’homenatge a les professores de l’Escola de Dansa del Centre de Lectura, l’autora reusenca explica que «tinc un vincle amb la institució i molt especialment amb l’Escola de Dansa perquè la meva filla va assistir a classes des dels tres fins als vint anys, i hem passat moltíssimes hores conversant amb altres pares, parlant amb les professores, assistint als festivals, etc.». 

És per això que, diu Monika Escuer, «considero que fan una molt bona feina, que tenen molta paciència i moltes ganes d’impulsar projectes que suposen moltíssima feina».

Tenint en compte aquesta estreta relació, Escuer comenta que la dansa és màgica en tant que «a partir d’una música, sigui la que sigui, movent els peus i els braços i amb molt d’esforç, s’aconsegueix el moviment del cos que resulta màgic». Així mateix, la publicació d’aquest tercer volum coincideix amb el centenari de l’actual seu del Centre de Lectura de Reus.

Quant a futurs relats, Monika Escuer avança que «ja tinc gairebé enllestida la història del Colmado Baró, un establiment centenari de la ciutat». En aquest sentit, per a l’autora la màgia dels negocis històrics de Reus és única, ja que «estan plens de vida i quan hi entro deixo volar la imaginació».

Tot i que el futur i relleu generacional d’aquests negocis és desconegut, Monika Escuer assegura que la col·lecció Contes Màgics de Reus contribuirà a deixar la seva història escrita. «Els nens i nenes són qui més desconeix aquests llocs i la meva humil intenció és que el seu record perduri», assegura l’autora, qui encoratja als petits lectors i lectores a «imaginar-se com els protagonistes de les històries, ja que la màgia està a aconseguir el que ens agrada a la vida».
 

Comentarios
Multimedia Diari